Atelier de pictura: Mari maestri ai Scolii Romanesti

Arina Gheorghita va propune la acest curs o intalnire cu cativa dintre marii pictori romani, unii dintre ei mai putin cunoscuti publicului larg, dar cu siguranta valorosi.

Pictura romaneasca este in toate privintele de o factura exceptionala prin simtul robust al compozitiei, rafinamentul cromatic si  capacitatea de  a stiliza intr-o maniera eleganta. Aceste calitati, impreuna cu apetenta pentru subiectele calde si optimiste, au facut arta romaneasca irezistibila pentru ochiul oricarui cunoscator adevarat.

Cursul este unul practic, dar o buna parte din ora va fi dedicata vizionarii albumelor cu maestrii picturii romanesti si analizei temeinice a celor vazute.

Lucrarile care se vor efectua in urma acestor vizionari vor fi actuale, insa vor pastra mult din spiritul pozitiv al maestrilor.

In paralel cu realizarea lucrarilor propriu-zise, ne vom cladi o temelie de cultura generala referitor la valorile picturii romanesti.

Fiecare intalnire a cursului va dura doua ore si jumatate.

La curs vom vorbi despre:

Sedinta 1: Nicolae Grigorescu

Sedinta 2: Stefan Luchian

Sedinta 3: Nicolae Tonitza

Sedinta 4: Camil Ressu

Sedinta 5: Teodor Pallady

Sedinta 6: Iosif Iser

Sedinta 7: Alma Redlinger

in imagine: Pictura “Maci” de Nicolae Tonitza.