529680

Va invitam la o plimbare prin Centrul Vechi pentru a redescoperi atmosfera Bucurestiului din perioada Belle Epoque. Vom readuce la viata aceasta perioada fascinanta si vom discuta, luand drept exemple monumente istorice,  despre cum arata lumea hanurilor bucurestene, a bistro-urilor, dar si lumea spirituala, a manastirilor si bisericilor.

Viata sociala este strans legata de schimbarile economice ale vremii. Vom afla povestea strazii Lipscani, cunoscuta mai ales pentru comerciantii care isi vindeau marfurile pe aceasta strada.

Vom dezvalui si povestile cu printi si printese ale Curtii Domnesti. Vlad Tepes este cel care consolideaza cetatea construita la sf. secolului al XIV-lea de Mircea cel Batran si o transforma in  Curte Domneasca asemanatoare celei de la Tragoviste. Din acel moment, Curtea Domneasca incepe sa se dezvolte si sa-si consolideze rolul in relatiile politice ale Principatelor. Din ansamblul Curtii Domnesti astazi se mai pot vedea Palatul Voievodal, Biserica Curtii Domnesti (Biserica Buna Vestire), crama, locuinte si gradini.

Vom admira impreuna si vom afla povestile unor monumente istorice si a unor locuri fermecatoare: Hanul lui Manuc, Biserica Sfantul Dumitru de Juramant, Manastirea Stavropoleos, Palatul Postelor (azi Muzeul National de Istorie), Palatul Caru cu Bere, Palatul CEC, Palatul Bancii Nationale a Romaniei, Palatul Bibliotecii Nationale,  Hanul cu Tei sau Pasajul Vilacross.

Testimonial: “A fost o experienta extrem de placuta si interesanta. Desi traiesc dintotdeauna in acest oras azi am constatat ca sunt locuri pe unde am trecut de mii de ori si nu am observat multe lucruri. Cu ajutorul Anitei am ajuns sa privesc azi orasul meu cu alti ochi, si ……cu mandrie. Va multumesc foarte mult si in special Anitei, care nu e numai foarte bine pregatita si pasionata de ceea ce face, dar si o persoana extrem de agreabila.” (G.M.)

Imagine preluata de aici: http://www.akpool.co.uk/postcards/24241100-postcard-bukarest-rumaenien-strada-lipscani-manufactura-4-la-wilhelm-tell