Art Deco – anii 20
 

Dupa Primul Razboi Mondial, societatea europeana si-a luat adio de la monarhii, corsete si obiceiuri victoriene. Femeile renuntau la voalete si la umbrele, danseaza charleston conduceau automobile.

Les Annees Folles sau The Roaring Twenties au dat nastere unei societi extravagante si cosmopolite ce-si dadea intalnire la Paris. Moda nu mai pune accentul pe croiala ci pe culori si accesorii. Decoratiunea interioara atinge un rafinament nemaintalnit prin creatiile lui Ruhlman, Dunand si Adnet, inspirate din artizanatul japonez sau african.

Evolueaza medicina, tehnica si comunicatiile intr-un proiect de viata de o noutate radicala. Arhitectura privilegiaza formele geometrice si decorurile florale stilizate la New York, Miami si..Bucuresti. Un public obisnuit cu viata pacheboturilor de lux apreciaza cubismul si suprarealismul, merge la cinematograf si o aplauda pe Josephine Baker.

Romania se afla intr-una dintre cele mai glorioase perioade din istoria sa. Bucurestii concureaza cu Tel Aviv pentru densitatea cladirilor de stil bauhaus. Benjamin Fundoianu. Victor Brauner si Tristan Tzara vor schimba cultura lumii.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!