Atelier de Vinuri româneşti
 

Vă invităm la o nouă degustare de vin. :) Roxana Nicolaescu ne învaţă la ce şi cum să fim atenţi când facem degustarea.

Atelierul se adresează celor care  îşi doresc să pătrundă în profunzime tainele vinului. Dar nu numai lor, ci şi celor care sunt interesaţi de cum poţi să selectezi un vin bun românesc din multitudinea de crame care au apărut pe piaţă în ultimii ani.

Am ales un atelier de vinuri româneşti pentru că sunt vinurile pe care le găsim cel mai uşor şi mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. De multe ori nu ştim ce să alegem şi plecăm acasă cu un bax de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Dar e momentul să facem un pas în plus şi să devenim consumatori mai avizaţi şi mai atenţi la calitatea vinului pe care-l bem.

Vom face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României, a soiurilor autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc, ce s-a întâmplat cu vinul românesc în perioada comunistă şi cum ne raportăm astăzi la piaţa internaţională, dar şi cum alegem un vin românesc bun.

Vom construi dialoguri încercând să răspundem la următoarele întrebări:

  • Ce şi cum se cultivă în România?
  • Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone?
  • Ce zone viticole cu potenţial avem?
  • Care sunt poveştile de succes ale cramelor din România?
  • Ce vinuri de top avem?
  • Cum asociem vinurile româneşti cu preparate culinare internaţionale şi preparate tradiţionale româneşti?

Vorbim despre vinuri albe, rosé şi roşii, seci, dulci şi spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convenţională, din diverse zone ale ţării şi din diverse perioade de timp.

foto: unsplash.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!