Strategii de adaptare la schimbare

Schimbarea este singura constantă din această lume

În realitatea în care trăim, schimbările apar la tot pasul. Nu le poţi opri şi pe majoritatea nici nu le poţi influenţa. Singurul lucru care este în totalitate alegerea ta este ATITUDINEA în faţa schimbărilor: „Nu poţi opri ploaia. Dar poţi învăţa să dansezi în ploaie”.

La atelierul strategii de adaptare la schimbare vei putea să:

• Înţelegi mecanismul schimbărilor şi cum sunt ele percepute de către creier
  • Conştientizezi modul în care ai abordat până acum schimbările (mai mult sau mai puţin conştient)
  • Identifici convingerile productive şi limitative în ceea ce priveşte schimbările pe care le-ai experimentat până acum
  • Găseşti resursele tale interioare care să te susţină în găsirea strategiilor mai productive de adaptare
  • Identifici strategii noi şi concrete de flexibilitate şi adaptare la schimbările din viaţa ta curentă
  • Primeşti sprijinul grupului pentru a implementa aceste strategii noi
  • Te pregăteşti să iniţiezi chiar tu schimbări în viaţa ta, în direcţia evoluţiei tale

Temele celor patru şedinţe de curs sunt:

1. Ne cunoaştem între noi. Înţelegi mai bine ce este schimbarea. Cum o recunoşti? Ce atitudine ai, în general, atunci când apar schimbări în viaţa ta?

2. Convingerile tale legate de schimbare. Identifici credinţele pe care le-ai moştenit, sau pe care le-ai implementat singur prin repetiţie de-a lungul timpului, despre schimbare. Acelea dintre ele care nu te ajută vor constitui baza exerciţiilor de dezactivare şi înlocuire pe care le vom face împreună cu grupul.

3. Resursele tale în faţa schimbării. Recunoşti calităţile, abilităţile şi valorile pe care te poţi baza în continuare în perioade de schimbare. Împreună cu grupul, găseşti strategii noi de a te adapta perioadelor de schimbare, mai productiv şi mai eficient.

4. Iniţiază schimbarea în viaţa ta. Studii de caz din cadrul grupului prin care poţi deja să iniţiezi chiar tu schimbarea în viaţa ta, cu paşi mărunţi şi siguri. În felul acesta, eşti mereu în ritmul schimbărilor vieţii şi nu vei mai fi luat pe nepregatite.

Inscrie-te la acest atelier »