Calatorii in spatiul cosmic, aselenizare si meteoriti
 

Va invitam la un nou atelier de astronomie cu Adrian SonkaVom discuta despre temele cele mai interesante si controversate din domeniul astronomiei: prima expeditie pe Luna, meteoriti, calatorii in spatiu, evolutia Soarelui etc.

Cu ajutorul imaginilor si filmuletelor vom cunoaste, intr-o atmosfera relaxata si plina de umor, ceva mai mult despre un subiect fascinant – universul pe care il locuim. :)

Temele celor cinci intalniri sunt:

1. Spatiul cosmic – cucerit!
Află cum se merge în spaţiu şi de pe ce corp ceresc poţi deveni cosmonaut cu bicicleta. :) Vorbim despre primii oameni care au calatorit în spaţiu, primele misiuni şi staţiile spaţiale. Aflăm de ce plutim în spaţiu si cum este viaţa de cosmonaut.

2. Aselenizarea – cea mai importantă călătorie spatială de până acum
Află cum s-a ajuns pe Lună, cum au decurs misiunile spaţiale selenare şi ce am aflat în urma acestora, cu filme şi fotografii de la faţa locului. În plus, descoperă cum am putea merge pe Marte.

3. Impact – fereste-te, cad meteoriti
Anual pe Pământ cad sute de tone de meteoriţi. Află ce se întâmplă dacă va cădea un asteroid la tine în cartier. Descoperă când (şi dacă) se va produce următorul impact şi ce putem face pentru a ne proteja. :)

4. Unde sunt Extraterestrii?
Descoperim împreună numărul civilizaţiilor extraterestre din Galaxie. Află cum şi unde am putea descoperi alte civilizaţii, precum şi modul în care am putea comunica cu ele.

5. Soarele – prieten sau dusman?
Erupţii, explozii, raze X şi raze gamma, furtuni geomagnetice. Află ce are Soarele cu noi şi ce putem face pentru a ne proteja. Discuţie despre viitorul (evoluţia) Soarelui şi modul în care poate continua viaţa pământenilor

foto: http://magicznagwiazda.pl/tag/asteroida/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!