Reîntoarcerea la simplitate – o lectură filosofică
 

Vă invităm la un nou curs cu Mario Barangea, absolvent şi doctorand al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Bucureşti, absolvent al masterului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii.

Ce se poate întâmpla bun după o perioadă încărcată, după un răstimp agitat? Printre altele, o reîntoarcere la simplitate, o revenire la tihna de a fi fericiţi în preajma unor emoţii primordiale: observarea norilor, o adiere caldă pe obraz, foşnetul frunzelor. E important pentru noi, în vremuri tulburi, să avem puterea de a spera, fără ca asta să fie o iluzionare. E fundamental să fim în contact cu realitatea unui sens, cu virtutea, cu ideea de valoare.

Vorbesc filosofii despre posibilitatea unei reconstrucţii personale? Desigur, şi vom vedea cum fac ei asta. Alături de o sumă de lecturi bine alese, vă invit să descoperim câteva exerciţii de reconfigurare a sinelui.

Marcus Aurelius, Platon, Cicero, Epicur sunt printre cei care ne vor ghida în această incursiune. Alături de apelul direct la texte, comentariul însoţitor va fi în linia strictă, dar luminoasă, a recomandărilor lor mereu actuale.

Acest curs este on-line şi interactiv, durata prezentării şi a dialogului cu participanţii este estimată la 2,5-3h.

 

Sursă imagine – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_William_Waterhouse_-_The_Soul_of_the_Rose,_1903.jpg


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!