Mario Barangea
 

Doctorand al Facultatii de Filosofie – Universitatea din Bucuresti: asta inseamna ca ma lupt de cativa ani cu un filosof (Proclos) pentru ca nu-l pot convinge prea usor sa iasa din negura vremii inspre lumina zilei de azi.

Master in Studii Religioase (Traditii si Texte) – Universitatea din Bucuresti: ceea ce se traduce prin faptul ca am fost foarte curios sa aflu mai multe despre samani, druizi, magi si alti intermediari catre Cei de Sus.

Master in Filosofie – Universitatea din Bucuresti: adica un an de citit si conspectat Sfinti Parinti din Orient si Occident cu scopul de a scrie o lucrare subtirica despre ”paradoxul  transfigurarii”.

Licentiat in Filosofie – Universitatea din Bucuresti: patru ani frumosi in care mi-am propus sa vad filosofia ca pe o poveste, ca pe un poem mai lung, compilat de autori obstinati – jumatate orbi, jumatate clarvazatori.

N-am reusit sa termin Filologie Clasica si consider asta o mare pierdere.

Despre stagiul militar nu vreau sa va spun absolut nimic. Liceul e undeva departe. Scoala generala agatata de-o margine de Bucuresti. La gradinita n-am fost, la cresa era oribil. Sansa extraordinara a vietii mele a fost ca m-au crescut bunicii.

In vremea din urma am descoperit ca pot sa scriu despre ce gandesc, ca ma gandesc rar la lucruri cu adevarat importante, ca imi doresc sa pictez, sa citesc, sa dorm, sa ma plimb, sa contemplu. Totul natural.

Testimonial

„Dacă vrei să îţi îmbogăţeşti mintea şi sufletul, mergi la un curs cu Mario Barangea. Vei înţelege mai mult despre lumea în care trăieşti, de ce este aşa cum este şi cine sunt oamenii a căror influenţă a modelat veacurile. 

Vei afla ce şi cum este cultura europeană, de la filosofie la literatură, pictură
şi muzică, din antichitate şi până în ziua de azi. Poate îţi vei confirma unele păreri pe care ţi le-ai format în timp, poate le vei schimba pe altele. Vei câştiga oricum.

Toate astea mi s-au întâmplat şi mie, de când îl cunosc pe Mario. Biblioteca mea este diferită acum, lecturile mele sunt altele. Nu contează ce subiect de curs propune, mă duc pentru că sunt sigură că voi afla ceva nou, profund, provocator. Poate nu voi afla toate răspunsurile, dar câteodată întrebările sunt mai importante.” – Camelia Neagu, cursantă fidelă

www.poiematike.blogspot.com

www.noxtatic.blogspot.com

Regia: Vlad Trandafir – www.colturidebucuresti.net

Music: The Jazz Piano – Composed and performed by Bensound


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!