Rafael – Frumuseţea privirii – eveniment cu Marius Constantinescu
 

Vă invităm marţi, 20 iunie, de la ora 19:00, la o incursiune fascinantă în universul unuia dintre cei mai mari pictori din toate timpurile, în compania lui Marius Constantinescu, prezentator şi realizator radio-TV. Evenimentul va avea loc la WIN Gallery, un spaţiu cultural de înaltă ţinută care promovează arta vizuală, artele plastice, artiştii clasici, moderni şi contemporani.

Marius Constantinescu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, deţine un Master în Publicitate, obţinut la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, şi altul în Istoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

În aprilie 2020, lumea întreagă îi face o reverenţă celui mai discutat, celui mai controversat, celui mai fermecător, dar şi celui mai neînţeles pictor al Renaşterii înalte. 6 aprilie 1483 – 6 aprilie 1520. Cinci sute de ani de când Raffaello Sanzio, Rafael, este legendă. Una dintre cele mai frumoase. Lumea caută azi personaje cu umbre, cu probleme, cu minusuri, cu failibilităţi, oameni cu care să se poată identifica. Rafael a fost din alt aluat. Posteritatea i-a spus „divin”, un calificativ prea uşor pus şi, mai târziu, luat în derâdere.

Apariţia lui, însă, a fost la fel de deconcertantă la începutul secolului al XVI-lea cum ar fi şi astăzi. El a răsărit ca un astru, ca un soare, iar oamenii, când sunt orbiţi de atâta strălucire, caută pete în soare.

Istoriografia recentă şi publicul larg îl recuperează acum în toată profunzimea intelectuală a operei lui. Una de o spontaneitate, de o graţie, dar şi de o cultură fără egal. Una care redefineşte frumuseţea, îi rescrie tot alfabetul.

O vom lua şi noi pe urmele autorului Madonei Sixtine, al stanzelor Vaticane, al portretului lui Baldassar Castiglione şi al celebrissimei Fornarina.

În completarea conferinţei susţinute de fermecătorul Marius Constantinescu, participanţii se vor bucura de prezentarea Galeriei şi expoziţiei, iar la final se vor delecta cu vin şi gustări delicioase.

Situată într-unul dintre cele mai pitoreşti cartiere din Bucureşti, WIN Gallery se defineşte ca o galerie dedicată culturii şi promovării artei, funcţionând într-o clădire istorică, amplasată pe Strada Ermil Pangratti, la numărul 2A. Casa cu o arhitectură impresionantă, construită în anii 1940 şi clasată ca monument istoric, devine astfel un hub cultural pentru pasionaţii de artă, un loc în care gustul pentru frumos se simte la el acasă.

Cu spaţii versatile şi modalităţi inedite de a expune operele de artă, galeria nu are nimic din răceala specifică a spaţiilor de expoziţie. Încăperile atent restaurate, cu mobilier elegant, adaugă căldură locului, punând lucrările expuse într-o cu totul altă lumină.

Şi pentru că nu se vrea doar un spaţiu al contemplării, WIN Gallery şi-a propus să devină un punct de întâlnire şi dialog pentru comunitatea artistică şi iubitorii de artă din Bucureşti, din întreaga ţară şi chiar să depăşească limitele teritoriale ale României: prin organizarea de expoziţii, evenimente culturale, ateliere şi conferinţe în ţară şi în străinătate, galeria îşi propune să creeze o platformă vibrantă şi inspiraţională, în care artiştii să-şi poată exprima creativitatea şi să împărtăşească viziunile cu publicul larg.

 

 

 

 

 

 

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!