Proiecte Sociale
 

Obiectivul Fundatiei Calea Victoriei este sa ofere sansa tinerilor si copiilor (cu sau fara mijloace materiale), elevi sau studenti, de a participa gratuit la evenimentele si cursurile fundatiei in domenii de cultura generala.  Ne dorim sa oferim alternative si noi perspective asupra unor domenii de studiu umaniste si asupra unor profesii mai putin cunoscute si insuficient promovate si sustinute de sistemul educativ actual.

Proiectele gandite si sustinute financiar exclusiv de Fundatia Calea Victoriei care ofera gratuitate elevilor si studentilor sunt:

  • Festivalul LUNA BUCURESTILOR (9 mai-9 iunie), lansat in anul 2010, in colaborare cu Cercul Militar National, care presupune numeroase evenimente cu intrare libera: piese de teatru, proiectii de filme de arhiva, expeditii culturale, concerte, conferinte si expozitii legate de istoria Bucurestiului.  Anual beneficiaza de aceste programe gratuite peste 800 de persoane.

  • Proiectul  educativ PENTRU CE MERGEM LA OPERA, o serie de conferinte lunare, lansata in 2012 si continuata in 2013, cu dirijorul Tiberiu Soare,  desfasurate la Opera Nationala Bucuresti. Au beneficiat gratuit de acest program cca 200 de elevi. In urma succesului acestor evenimente, a luat nastere proiectul editorial “Pentru ce mergem la Opera?“. Volumul cuprinde povestile operelor si baletelor celebre ce au facut subiectul celor 13 conferinte interactive.

  • Programe educativ-culturale derulate la Centrul de Zi Sfanta Sofia, realizate de catre personalul fundatiei si lectorii acesteia, in folosul copiilor de la centru: pictura, modelaj, teatru, lectura etc. De asemenea, am realizat programe de voluntariat, prin care numerosi studenti si tineri s-au implicat in activitatile educative ale copiilor si i-au ajutat sa isi dezvolte creativitatea. Periodic strangem carti si jucarii pentru copii, precum si rechizite, pe care sa le oferim la inceputul anului scolar. Sprijinim astfel obiectivului principal al Centrului de Zi Sfanta Sofia – prevenirea riscului de excluziune sociala a copiilor ce provin din familii vulnerabile, cu ajutorul programelor educative si de socializare.

  • Campania de Lectura IMBLANZIREA CARTILOR, lansata in toamna anului 2012, intalniri lunare adresata in special adolescentilor, care se axeaza pe prezentarea unor mari scriitori si a unor teme interesante din literatura universala si romaneasca, abordate interdisciplinar – folosind fragmente din filme, fragmente de text, muzica si imagini din istoria artei. Au beneficiat gratuit de acest program cca 100 de elevi.

  • Burse – participare gratuita – la cursurile si evenimentele fundatiei, in baza unei solicitari scrise (pe mail) care sa justifice interesul si seriozitatea demersului in studiul respectivul curs/subiect – tinerii bursieri beneficiaza de Certificate de participare la finalul cursurilor. Au beneficiat de burse din 2007-2014 cca 5000 de elevi si studenti.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!