Povestea unei iubiri – George Enescu şi Maruca
 

Evenimentul are loc online.

Considerată „perla Moldovei” şi una dintre cele mai fermecătoare prinţese din La Belle Epoque, Maruca – Maria Cantacuzino -, a fost cea de care s-a îndrăgostit pentru totdeauna compozitorul George Enescu. Deşi povestea lor de iubire din perioada interbelică s-a terminat prin căsătoria celor doi, parcursul ei a fost unul tulburător şi dramatic. Fire excentrică, înclinată către excese, orgolioasă şi conştientă de frumuseţea ei, Maruca a fost marea iubire a lui George Enescu.

Bărbat, zeu sau demon este această siluetă de titan ieşită din trăsnet, zveltă, dar compactă ca un jasp negru? Destinul în persoană.” – scria Maruca în memoriile sale despre întâlnirea cu George Enescu.

Viaţa tumultoasă şi plină de concerte a compozitorului şi dramele amoroase prin care a trecut prinţesa au conferit relaţiei lor o alură de roman. Dincolo de orice provocări, Enescu i-a fost alături întotdeauna şi a susţinut-o necondiţionat. Către sfârşitul vieţii, cei doi au trăit la Paris.

Vă invit să le descoperiţi povestea de iubire, recompusă din documente, scrisori, fotografii ale epocii şi mărturii ale celor care i-au cunoscut. Dincolo de aura extraordinară a protagoniştilor, de genialitatea lui George Enescu, de frumuseţea Marucăi, se întrevede sensibilitatea lor, pasiunea, căderile şi dramele. Şi, cu atât mai mult, povestea este mai provocatoare!

Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa evenimentul pe Zoom.us. 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!