Simona Preda
 

Simona Preda este istoric şi critic literar, cu experienţă de mai mulţi ani în publicistica de specialitate şi culturală. Licenţiată a Facultăţii de Filosofie (Universitatea din Bucureşti, 2003) şi a Facultăţii de Istorie (Universitatea din Bucureşti, 2007), absolventă a Masterului de Istoria Ideilor şi Mentalităţilor (Universitatea din Bucureşti, 2006), Doctor în Istorie (Universitatea din Bucureşti, 2011).

Volume de autor: „Patrie română, ţară de eroi” (Prefaţă de Vladimir Tismăneanu, Curtea Veche Publishing, 2014), „Tot înainte!” Amintiri din copilărie” (co-autor, alături de Valeriu Antonovici, Prefaţă de Adrian Cioroianu, Curtea Veche Publishing, 2016), „Imagini, vise, bazaconii” (co-autor, alături de Cristian Pepino), UNATC PRESS, 2018, „Regina-mamă Elena, mariajul şi despărţirea de Carol al II-lea”, Editura Corint, 2018.

Autoare de filme documentare (Copilăria în comunism; Personalitatea Reginei-Mamă Elena) şi  artist iconar. În prezent jurnalist cultural, colaborator al revistelor România Literară, Orizont, Ramuri, Marginalia, LaPunkt, Literatura de azi.

Pasionată de istoria mentalităţilor, literatură şi pictură.

Fondator şi coordonator al site-ului cultural www.semndincarte.ro

Foto de Paul Buciuta.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!