Perioada interbelica in Bucovina si Basarabia – prin prisma personalitatii feminine
 

Va invitam la o conferinta de istorie modernă, de etnografie si artă a reprezentării fotografice, in care ideile, sentimentele, intamplările poartă chipul unor personaje ce devin “peceţi mişcătoare ale timpului”.

Sunt precizate cauzele emanciparii femeii din Basarabia si Bucovina, intre cele doua razboaie mondiale, evidentiindu-se noul look feminin al anilor ’20 si ’30.

Se pune in acest fel accentul pe vestimentaţia evocatoare a spiritului interbelic in Basarabia si Bucovina cand, “stiinta” purtarii hainelor a format ceea ce se numeste gust, iar gust a insemnat cultura.

Femeile care au trait in dreapta Prutului sau in Tara Fagilor au purtat nobletea basarabeanului si bucovineanului care au avut bogatia traiului si siguranta vietii, intr-o lume a normalitatii, pana in anul 1944, data refugiului lor in Romania Mare. – Nicolae Raus

Conferinta are la baza informatii si fotografii din cartea, aflata la tipar: „Viorica Prodan. Frumoasele femei. Fotografii si documente de familie din Bucovina si Basarabia. Bucuresti, 2011.”


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!