Palatele si Castelele stiute si nestiute ale României
 

România are pe teritoriul sau numeroase palate sau castele boieresti asupra carora s-a asternut timpul si de multe ori si uitarea. Palatele celebre ale Romaniei, pornind de la Palatul Culturii din Iasi, Palatul Mogosoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peles, sunt cladiri ce se bucura de o mare mediatizare si conservare.

Mai exista insa, in Romania, palate spectaculoase ce sunt mai putin cunoscute publicului larg ca de exemplu Palatul Ruginoasa, Palatul Brukental din Avrig, Castelul Iulia Hasdeu, Castelul Bibescu de la Posada sau Palatul Culturii din Targu-Mures, monumente foarte bine conservate insa prea ascunse uneori de ochii calatorilor. Toate aceste palate au fost, la timpul lor, adevarate resedinte pline de fast si somptuozitate.

Temele celor trei intilniri sunt:

1. La prima intalnire descoperim povestea palatelor faimoase ale Romaniei printre care se numara Palatul Mogosoaia, Castelul Peles si Pelisor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukental, etc.

2. A doua intalnire este destinata palatelor adminstrative si de cultura  din Romania precum Palatul Culturii din Targu Mures, Palatul Culturii din Iasi, Palatul Culturii din Ploiesti, Palatul Administrativ din Craiova, etc.

3. La ultimul curs descoperim palatele mai putin cunoscute ale Romaniei printre care se afla Castelul Iulia Hasdeu, Palatul Santamarie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukental Avrig, Palatul Ruginoasa, etc

Toate povestile vor fi insotite de imagini de arhiva sau contemporane.

Regia: Vlad Trandafir – www.colturidebucuresti.net
Music: Sunny – Composed and performed by Bensound

surse foto colaj:
Castelul Bran: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Castelul_Bran2.jpg, autor Cezar Dobre
Pelisor: https://en.wikipedia.org/wiki/Peli%C8%99or#/media/File:Pelisor_Castle,_Sinaia.jpg

 


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!