O călătorie virtuală prin Barcelona
 

Evenimentul are loc online. 

Ce spui de o călătorie imaginară prin Barcelona? Auzim de oraşul catalan destul de des, fie că e vorba de faimoasa echipă de fotbal, dorinţa de separare a catalanilor sau de arhitectul Gaudi. Barcelona este un oraş vizitat anual de peste 50 de milioane de turişti din toată lumea şi este cu siguranţă un oraş unic, în care fiecare poate găsi ceva pentru sufletul său.

Este un oraş spectaculos, dar nu numai pentru acel art nouveau spaniol care se regăseşte atât de bine în arhitectura lui Gaudi. Oraşul de la malul Mării Mediterane ascunde mult mai multe secrete decât cele câteva obiective super-celebre: Parc Guell, Casa Pedrera sau Catedrala Sagrada Familia. În Barcelona regăseşti arhitectură de secol XIX foarte bine integrată cu cea contemporană, străduţe medievale sau bulevarde largi, totul presărat cu cafenele cochete, galerii de artă sau muzee impresionante.

Îţi propunem să descoperim împreună secretele şi poveştile acestei metropole.

Vom povesti de expoziţia universală din 1929 care a schimbat faţa oraşului, dar şi despre Jocurile Olimpice din 1992 şi rolul lor în modernizarea oraşului. Ne vom plimba pe Montjuic şi prin Muzeul de Artă Catalană, vom privi oraşul de sus de la Biserica Inimii, de pe Tibidabo, iar apoi vom păşi în Catedrala Santa Maria del Mar sau Palatul Muzicii Catalane. Vom explora fostele fabrici şi zone industriale, astăzi atât de bine trasformate în spaţii expoziţionale moderne.

Vom face o scurtă vizită virtuală la un spital unic în lume, care se regăseşte în patrimonial mondial UNESCO. Ne vom răcori cu povestea plajei Barceloneta, cea mai mare plajă din Europa şi a doua din lume după Copacabana, plaje care se găsesc în mijlocul oraşului. Nu-l vom uita nici pe Gaudi, care ne va însoţi pe parcusul acestui periplu cultural. Nici partea gastronomică nu va fi omisă, îţi voi povesti care sunt restaurantele vizitate mai ales de localnici pentru tapas, paella, sangria sau horchata.

Cu o zi înainte de începerea evenimentului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze evenimentul şi instrucţiunile de conectare la Zoom. Evenimentul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.

Fotografie creată de Aleksandar Pasaric, de la Pexels


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!