Mirela Bichigeanu
 

Mirela Bichigeanu este artist vizual, absolventă a programului de master din cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti şi a masterului de Studii Vizuale şi Societate din cadrul SNSPA. În prezent, urmează doctoratul în Arte Vizuale la Universitatea de Artă din Bucureşti. Ca artist foloseşte ca mediu de lucru în special fotografia alb-negru şi experimentează în zona de autoportret.

De-a lungul carierei, Mirela Bichigeanu a activat şi ca fotojurnalist şi a colaborat cu Rise Project la realizarea filmului documentar Killer Inc, proiect care a fost selecţionat şi premiat la mai multe festivaluri de film documentar din Europa şi SUA.

Creative Absinthe, lucrarea de disertaţie a Mirelei Bichigeanu a fost nominalizată la Start Point Prize. Din 2003, premiul Start Point Prize a devenit un prestigios proiect care nominalizează cele mai bune lucrări de disertaţie ale masteranzilor din cadrul facultăţilor de artă din toată Europa.

În urma cursurilor de master, Mirela Bichigeanu a câştigat o bursă la Amsterdam în 2017 şi a participat la Living as Form.

Mirela Bichigeanu practică fotografia de peste 20 de ani, iar de-a lungul timpului a participat la expoziţii de grup naţionale şi internaţionale, dintre care amintim: International Photographic Salon Fiap – Cairo, Egypt, International Photographic Salon – Serbia, International Photograpic Salon – New York – Manhattan, USA, Photo4All – The Ark Romania şi Muzeul Ţăranului, Frost in the Heat of the Summer – Muzeul Bucureşti. Din expoziţiile personale amintim: Floating World şi Two by Creative Absinthe.

Mirela Bichigeanu este lector la Fundaţia Calea Victoriei şi ţine cursuri despre fotografia de portret, introducere în istoria fotografiei, fotografie de stradă etc.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!