Atelier online de fotografie de portret

Înainte să apară fotografia, toate portretele erau un privilegiu de conservare pentru viitor. Noua tehnologie a schimbat dramatic conceptul de portret, datorită posibilităţii multiplicării masive, iar portretistica a devenit o producţie de masă.

Portretul este opera a două persoane, fotograful şi subiectul, iar relaţia dintre ei nu poate fi trecută cu vederea. Portretul este o imagine creată din două puncte de vedere subiective: al celui care fotografiază şi al celui care este subiect. Atmosfera şi chimia dintre cei doi participanţi la proces influenţează rezultatul: fotografia făcută e o reprezentare vizuală a acestei interpretări reciproce.

Scopul portretului este să ne transmită informaţii despre personalitatea subiectului.

Temele atelierului de fotografie de portret sunt:

1. Ce este portretul? Categorii de portret: instantaneu, aranjat, formal, de cuplu, ambiental, sportiv, de copii şi de grup. Tipuri de încadrare la portret. Portretul în fotografia Fine Art. Portretul artistic şi glamour.

2. Alegerea fundalului şi folosirea luminii naturale în fotografia de portret. Folosirea blendei pentru direcţionarea luminii naturale. Lumina artificială în fotografia de portret. Lumină continuă vs Flash.

3. Elemente introductive despre cum se procesează fotografia de portret cu ajutorul software-ului de specialitate: Photoshop, Camera Raw sau Lightroom.

Pentru acest atelier este necesar să aveţi un aparat de fotografiat şi minime cunoştinţe de fotografie.

foto: pexels.com

Cumpără »