MEET THE DREAMERS: Despre curajul de a fi tu însuţi – Sandra Ecobescu în dialog cu Maia Morgenstern

Bilete disponibile pe ➡️ eventim.ro

Fundaţia Calea Victoriei vă invită miercuri, 12 iunie, la Sala Luceafărul, de la ora 19:00, la cea de-a doua conferinţă din seria MEET THE DREAMERS: Despre curajul de a fi tu însuţi, moderată de Sandra Ecobescu în dialog cu actriţa Maia Morgensternuna dintre cele mai talentate şi iubite actriţe, cu o carieră impresionantă în teatru şi film, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.

În ultimii 16 ani am cunoscut oameni excepţionali, pe unii i-am admirat, m-au inspirat de la distanţă, pe alţii i-am cunoscut de aproape şi m-a uimit naturaleţea lor, entuziasmul, bunul simţ şi charisma. Visători, oameni care schimbă lumea, care formează comunităţi, schimbă atmosfera din jurul lor, generoşi, inteligenţi, vulnerabili, autentici, influenceri pe domeniile lor, dar şi dincolo de acestea.

Actori, scriitori, teologi, istorici, muzicieni, gânditori, antropologi, artişti, vindecători, activişti, creatori de poveşti şi idei care schimbă lumea în bine.

Anul acesta am ales să îi aduc în faţa voastră, să îi invit să împărtăşească cu noi secretele lor, unde îşi găsesc sursele de inspiraţie, cum îşi adună puterile când le este greu, ce îi face să înceapă fiecare zi ca pe o nouă aventură care îi duce mai departe pe drumul lor.

Fiecare dintre ei are unul sau mai multe daruri speciale pe care le vor împărtăşi cu noi, instrumente de navigare prin realitate, mecanisme de reconstruire sau re-motivare după momente dificile din viaţa lor sau în rutina zilnică.

Vocaţia lor devine un model pentru cei din jur, o oază a binelui, dar si un model de curaj, creativitate, empatie şi iubire pentru cei din jur.” – Sandra Ecobescu

Proiectul „MEET THE DREAMERS: Cunoaşte visătorii” a fost iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei pentru promovarea oamenilor excepţionali din comunitate care ne inspiră, care au iniţiativă, care prin visurile şi puterea lor pot schimba lumea în bine. Conferinţele „MEET THE DREAMERS – Cunoaşte Visătorii” oferă publicului dialoguri savuroase, revelatoare şi pline de emoţie.

Meet the dreamers that dream the world

”Despre curajul de a fi tu însuţi”

În 12 iunie, de la ora 19:00, ne vom întâlni cu doamna Maia Morgenstern, una dintre cele mai iubite şi apreciate actriţe. Energia sa debordantă, pasiunea, tenacitatea şi inspiraţia extraordinară cu care se dedică proiectelor culturale în care este implicată, reprezintă un model pentru noi toţi.

Iată câteva dintre temele abordate în dialogul nostru:

• Cum ne formează poveştile de familie
  • Poate trauma să se transforme în putere
  • Care au fost cele mai importante momente din viaţa de artist
  • Care au fost cele mai mari provocări
  • Care este secretul, secretele puterii Maiei Morgenstern
  • Teatrul evreiesc, cultura şi tradiţia merg mai departe

Maia Morgenstern este actriţă română de film, radio, scenă, televiziune şi voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat şi actriţă şi cântăreaţă în limba idiş.

Încheie studiile de licenţă la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. Este repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi revine la Bucureşti, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional. De-a lungul timpului a colaborat şi a realizat proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson.

Pe scena TNB se remarcă în spectacole precum „O trilogie antică”, după Euripide şi Seneca, „Dama cu camelii” după Al. Dumas fiul, „Vizita bătrânei doamne” de F. Dürrenmatt. La TES, unde este şi manager, din anul 2012, interpretează roluri remarcabile, în producţii ca ”Astă seară: Lola Blau” de G. Kreisler sau ”Jocul regilor” de P. Kohout.

Colaborează cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante sunt „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” sau „Patimile lui Hristos”. A fost distinsă cu Premiul pentru „Cea mai bună actriţă” la Festivalul Emma, Premiul Felix al Academiei Europene de Film, Premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriţă”, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”.

În anul 2003, Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o „Actriţa şi Femeia Anului”, iar în anul 2018 a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. A fost decorată de către Preşedintele României cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Mare Ofiţer.

Bilete disponibile pe ➡️ eventim.ro

La finalul conferinţei ne vom bucura de un pahar cu vin oferit de prietenii noştri de la JIDVEI.

Proiectul MEET THE DREAMERS: Cunoaşte Visătorii este realizat cu sprijinul JTI.

Partener media:

Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită şi nici redirecţionată către un alt eveniment, având în vedere logistica, complexitatea şi specificul acestui proiect unic.

*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.

Parteneri media: Zile şi Nopti, Avantaje, Cărtureşti, Munteanu, Aici a Stat, Bookhub, TPU, Spotmedia, Kudika, IQads, Bucureştii Vechi şi Noi, România Pozitivă, Bucureşti City News, Editura Litera.

Sursă foto (sus) Maia Morgenstern: Adriana Grand