Marius Constantinescu în dialog cu soprana Leontina Văduva
 

Fundaţia Calea Victoriei şi Marius Constantinescu vă invită la o întâlnire eveniment cu una dintre cele mai iubite, emoţionante şi fermecătoare interprete de operă: soprana Leontina Văduva.

La distanţă scurtă de ziua ei de naştere, aveţi şansa de a participa la un dialog cu potenţial de şarm instantaneu, în care veţi descoperi calităţile pentru care o lume întreagă o admiră pe Leontina Văduva: sensibilitate, firesc, generozitate şi o căldură care te învăluie de la primele clipe.

Episoade ale unei cariere sclipitoare şi poveşti mai puţin ştiute din parcursul unei artiste din elita mondială – iată doar câteva direcţii care vă pot umple o seară tihnită de vineri.

Leontina Văduva este una dintre cele mai inportante soprane ale lumii din ultimele decenii. A studiat la Conservatorul din Bucureşti cu redutabila Arta Florescu. După ce a câştigat Concursul Internaţional de Canto de la Toulouse, şi-a început cariera internaţională, la finalul anilor 80. Rolul titular din “Manon” de Jules Massenet i-a fost carte de vizită pe cele mai importante scene ale lumii şi i-a adus premiul Laurence Olivier în Marea Britanie, după debutul la Royal Opera House Covent Garden. “Romeo şi Julieta”, “Boema”, “Carmen”, “Povestirile lui Hoffmann”, “Faust”, “Dialogurile carmelitelor” au fost alte titluri ale repertoriului liric în care Leontina Văduva a strălucit la Paris, Milano, New York, Barcelona, Frankfurt, Torino, Chicago sau Tokyo.

Astăzi, Leontina Văduva este profesoară de canto la Conservatorul Claude Debussy din Paris şi la Haute Ecole de Musique din Lausanne.

Nu în ultimul rând, veţi avea ocazia de a intra în dialog cu Leontina Văduva şi de a-i adresa întrebări.

Cu o zi înainte de începerea evenimentului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze evenimentul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Partener media:

Sursă YouTube: Plácido Domingo & Leontina Vaduva: Donizetti – Caro L’elisir from “L’Elisir d’Amore”


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!