Va propun sa incercam impreuna sa vedem ce inseamna un pas in plus de la stadiul de fotograf amator si sa invatam sa ne punem probleme mai serioase legate de fotografie, sa construim si sa ne exprimam vizual, nu intamplator ci asumat, atent si cu un ochi educat.

Acest curs propune initierea cursantilor in domeniul limbajului vizual, experienta ce poate fi de folos in viitor la formularea si concretizarea oricarui proiect sau idee in acest domeniu.

Cursul imbina notiuni teoretice cu activitatea practica, raspunde atat intrebarilor de ordin tehnic cat si estetic iar structura in care a fost conceput urmareste descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor creative, ghidarea si stimularea acestei creativitati in vederea concretizarii unei preocupari altfel intamplatoare intr-o activitate culturala mai serioasa.

Temele abordate in decursul atelierelor sunt:

– Aparatul de fotografiat si setarile tehnice. Notiuni de expunere, obiectivele, diafragma, timpul, campul de profunzime. Fotografia digitala si fotografia pe film.

Sursele de iluminare si expresivitatea luminii. Lumina de portret, peisaj, natura statica. Exercitii practice de expunere.

Exercitii practice cu aparate clasice si stenope. Developarea pe hartie fotografica.

Primele patru sedinte sunt teoretice (durata: 2h 30), ultima este practica (3h). Total: 13 ore.

Pentru participarea la acest curs nu este obligatorie detinerea unui aparat foto. Pentru exercitii si exemplificari, materialele – aparat, filme si hartie fotografica – sunt asigurate de organizator.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!