Gestionarea emoţiilor în public speaking
 

Drumul către un discurs perfect este pavat cu emoţii. De toate felurile! La acest atelier de vorbire în public, trainerul Iulia Ivanov te ajută, prin discuţii şi activităţi practice, să descoperi cum să îţi gestionezi emoţiile atunci când reflectoarele sunt pe tine.

Toate discursurile se nasc din idei. Toate discursurile sunt livrate prin cuvinte, structuri şi metode de prezentare diferite şi adaptate publicului. Toate discursurile pot aduce cunoaştere nouă, deşi tema nu este nouă. Toate discursurile pot repeta lucruri deja cunoscute, dar sub o abordare originală pot veni la pachet cu o perspectivă unică. Toate discursurile pot provoca schimbări de la nivelul individual, până la cel de masă. Fain să rămânem doar în scenariile de mai sus, nu?

Însă practica ne spune că nu toate ideile şi experienţele devin discursuri. Pentru că în anumite situaţii, emoţiile ajung să primeze. Ne blochează şi ne slăbesc puterea personală şi implicit puterea ideii care s-ar putea transforma într-un discurs de impact. Uneori, vorbirea în public sperie. Avem o veste bună, dacă eşti dintre cei care se tem să vorbească în faţa celorlalţi. Dacă înţelegi contextul în care apar emoţiile, cum se manifestă ele, cum le poţi conştientiza, cum le poţi anticipa, cum le poţi îmblânzi, cum le poţi ţine în frâu şi ce ai de câştigat, dacă le dedici atenţia cuvenită, poţi ajunge să livrezi fără probleme un discurs de impact.

Temele atelierului de vorbire în public şi gestionare a emoţiilor sunt:

1. Autocunoaştere. Vino alături de emoţiile tale pentru o radiografie! Ne cunoaştem şi, prin joc, explorăm tipurile de teamă cu care se confruntă majoritatea vorbitorilor în public.

2. Trusa de urgenţă cu sfaturi practice. Cum gestionăm emoţiile, reactiv şi proactiv. Descoperim două tehnici care să ne împrietenească cu ele: tehnica vizualizării şi tehnica lui Robinson Crusoe.

3. Metafora. Cum o putem folosi ca să ne ancorăm şi să controlăm emoţiile care apar în timpul unui discurs. Fiecare participant pleacă acasă cu un plan de acţiune pentru gestionarea emoţiilor, cu cel puţin 3 acţiuni pe care să le aplice după curs.

foto: pexels.com

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!