Descoperă Atena – centrul artelor şi filosofiei

Atena este unul din cele mai vechi oraşe din lume, cu un rol important în dezvoltarea civilizaţiei europene. De la oraşul antic închinat zeiţei cu acelaşi nume de lângă portul Pireu la oraşul cosmopolit din zilele de astăzi, Atena a trăit momente istorice importante şi a rămas de-a lungul secolelor o metropolă cu un rol politic, economic şi cultural important.

Nume precum Platon, Aristotel, Pericle sau Fidias sunt strâns legate de evoluţia acestui oraş, iar Acropola din Atena este cea mai cunoscută din lume, parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Te invităm la o călătorie virtuală prin capitala Vechii Elade. Explorăm împreună vestigiile antice importante, muzeul Acropole, unul din cele mai frumoase muzee din Europa, sau Muzeul de Arheologie, un muzeu ce găzduieşte exponate cu valoare universală.

Descoperim împreună primul stadion olimpic modern, singurul stadion din lume cu tribune din marmură. Afli şi de ce numele lui Evanghelie Zappa este legat atât de România, cât şi de Atena.

Cercetăm bisericile şi catedralele din oraş şi ne plimbăm prin piaţetele publice cu încărcătură istorică, precum Monastiraki. Nu uităm nici să povestim despre nunta regală de acum 100 de ani, între Principele Carol şi Principesa Elena, o nuntă regală ce a fascinat, în primăvara anului 1921, întreaga Atenă. Vom face şi o scurtă oprire la palatul regal şi parlamentul elen.

La eveniment vei vedea imagini de arhivă şi contemporane.

Cu o zi înainte de începerea evenimentului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze evenimentul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

imagine: Intrarea regelui Otto în Atena, de Peter von Hess, 1839, preluată de aici