Machiajul de zi şi de seară: secretele frumuseţii tale
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi, în intervalul 18:30-21:30.

Tips&tricks de machiaj, obiceiuri care îţi menţin tenul frumos, sfaturi carete ajută să alegi produse cosmetice cu adevărat de calitate – iată doar câteva dintre lucrurile pe care le afli la cursul Valentinei Bălaşa Ario. Valentina este fost model, în prezent lector de beauty&fashion la Fundaţia Calea Victoriei, Creator de imagine şi fotograf  pentru studioul foto propriu.

Sunt Valentina Bălaşa-Ario, artist vizual şi autoarea Cursului de Machiaj de la Fundaţia Calea Victoriei, începând cu anul 2013.

La acest curs am întâlnit sute de participante de toate vârstele, din toate mediile, cu nevoi, fizionomii şi viziuni diferite, toate fiind animate de dorinţa de înfrumuseţare, cunoaştere şi îmbunătăţire a încrederii în sine.

Filosofia acestui curs are la bază ideea că machiajul ar trebui mai înainte de toate să ne arate odihnite, nu mascate şi să respecte individualitatea şi prospeţimea fiecărei persoane, răspunzând la toate “De ce-urile” care apar în fiecare etapă a machiajului.

Cursul oferă o bază solidă de informaţii în doar şase ore, concentrându-se pe tehnici esenţiale şi practice, trucuri şi secrete, care pot sta la baza unei viitoare cariere în arta machiajului. Fiecare participantă învaţă să folosească trusele de machiaj oferite în cadrul cursului şi realizează un machiaj de zi şi unul de seară.

De asemenea, ca artist vizual, integrez elemente ale artei şi ale picturii în machiaj, oferind o abordare interdisciplinară.

Cele două şedinţe sunt concentrate pe tehnici de automachiaj. Vor fi prezentate regulile şi elementele specifice machiajului de zi şi de seară, cu accent pe caracteristicile şi interesele proprii fiecărei cursante.

Subiectele abordate sunt:

– Adaptarea machiajului în funcţie de tipul de ten şi vârstă. Trusa de machiaj ideală: conţinut – pensule şi accesorii, sterilizarea şi dezinfectarea, reguli de igienă;

– Forma feţei: corectarea formei cu ajutorul luminilor şi umbrelor. Forma sprâncenelor. Baza de machiaj: alegerea corectă a culorilor şi tehnici de aplicare;

– Machiajul ochilor şi al buzelor: tehnici de aplicare şi corectare;

– Trucuri pentru rezistenţa machiajului, greşeli de evitat.

 

foto:  freepik.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!