Cum să gestionezi emoţiile negative în viaţa personală şi profesională (24-27 august)
 

Cursul are loc online, zilnic: luni 24, marţi 25, miercuri 26, joi 27 august, de la 19.00 la 21.00. Biletele se găsesc pe Eventim.ro

Una dintre cele mai mari provocări în mediul personal şi profesional, unde se întâlnesc mai mulţi oameni şi personalităţi diferite, este gestionarea emoţiilor, în special a celor negative. În cartea sa „Power vs. Force”, David R. Hawkins prezintă analiza costului energetic al emoţiilor corpului uman, întocmai ca o analiză financiară.

Prin realizarea unei hărţi a nivelurilor de conştiinţă: gânduri, stări, emoţii, comportamente, Hawkins atribuie fiecărui nivel de conştiinţă – cu stările emoţionale corespunzătoare, o anumită valoare energetică, pe o scală de la 20 la 700-1000. Cea mai joasă valoare este atribuită sentimentului de ruşine/vinovăţie (20), de exemplu, iar cea mai înaltă valoare nivelul de pace.

Pornind de la ceea ce spune doctorul Hawkins, gestionarea emoţiilor negative şi cultivarea celor constructive aduc îmbunătăţiri la nivelul imunităţii şi a sănătăţii corpului, a comunicării în relaţii, a depăşirii comportamentelor nesănătoase.

La atelier vom face împreună exerciţii de recunoaştere şi numire a emoţiilor negative, exerciţii de mindfulness pentru gestionarea momentelor încărcate şi exerciţii de Coaching pentru conştientizarea motivelor din spatelor emoţiilor negative. Înveţi ce să faci diferit, pentru a simţi emoţii diferite.

Cui se adresează Atelierul „Cum să gestionezi emoţiile negative în viaţa personală şi profesională?”

  • persoanelor care vor să-şi îmbunătăţească comunicarea şi exprimarea emoţiilor în relaţiile personale şi profesionale
  • managerilor, liderilor, antreprenorilor care interacţionează în fiecare zi cu o comunitate, echipă sau grup
  • oamenilor de HR care vor un instrument care să evalueze potrivirea dintre personalitatea angajaţilor la recrutare şi valorile organizaţiei şi/sau ale echipei
  • coachilor, terapeuţilor, consilierilor dezvoltare personală care vor un instrument care să-i ajute în procesele 1 la 1.

Temele celor 4 întâlniri din cadrul atelierului de gestionare a emoţiilor negative:

1. Care sunt principalele emoţii negative şi cum să le recunoşti în corp?

2. Ce informaţii valoroase îţi aduc emoţiile negative?

3. Ce este instrumentul de autocunoaştere „Piramida Emoţiilor” şi cum să-l aplici în viaţa de zi cu zi?

4. Concluzii şi discuţii. Vom face un sondaj în interiorul grupului pentru a identifica cea mai dificil de gestionat emoţie. Facem exerciţii de conştientizare, Coaching şi mindfulness pe respectiva emoţie negativă.

Ce beneficii îţi oferă atelierul „Cum să gestionezi emoţiile negative în viaţa personală şi profesională?”

– O parte teoretică: la finalul acestui atelier vei putea numi şi conştientiza emoţiile negative în momentele tensionate din viaţa personală şi profesională.

– O parte practică: vei primi un instrument practic pe care îl poţi folosi acasă pentru a-ţi măsura impactul emoţiilor, Piramida Emoţiilor.

– Interacţiune de grup: vei experimenta impactul emoţiilor prin exerciţii de Coaching de grup.

Photo by Ihor Saveliev on Unsplash


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!