Cum să alegi un vin roşu delicios
 

Vinurile roşii stârnesc pasiuni. Sunt vinurile pe care le bem la cine romantice, iar la marile sărbători sunt tot timpul pe mese, alături de memorabile fripturi. Sunt vinurile pe care le bem pur şi simplu de plăcere, că ştim că un pahar cu vin roşu pe zi este recomandat de medic.

Ne atrag culoarea – roşul purpuriu sau roşul granat, mai intens sau mai suav, taninurile care ne iau bolta palatină cu asalt, aromele de fructe roşii sau negre, piele tăbăcită, pământ reavăn, carne afumată, frunze de tutun sau de ceai, vanilie şi cuişoare, roşii uscate, scorţişoară şi mentă, piatră udă şi ploaie.

Cea mai complexă şi poetică băutură alcoolică, vinul roşu se produce într-o multitudine de stiluri pe acest glob, pentru a fi băut tânăr şi fructat sau pentru a înnobila ani de-a rândul pivniţele pasionaţilor.

Evenimentul nostru va fi nu despre cele mai scumpe, nici despre cele mai bune – pentru că acest lucru este oricum subiectiv, ci despre vinurile roşii din care mai merge întotdeauna şi al doilea pahar şi care te provoacă să te apuci de gătit ceva bun.

Despre acestea vom povesti în 15 decembrie, vineri seara, în călătoria noastră din Bordeaux şi Burgundia, până în Napa Valley – California, din Piemont şi Toscana până în Mendoza, de pe Valea Rhonului până în Stellenbosch, din Sicilia până în Central Otago, şi din Valul lui Traian până în Kakheti. Vom face un slalom între Lumea Veche şi Lumea Nouă şi vom degusta unele dintre cele mai delicioase vinuri roşii.

Photo by Ray Piedra from Pexels


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!