Cum să alegi un vin roşu delicios
 

Biletele se găsesc pe Eventim

Vinurile roşii stârnesc pasiuni. Sunt vinurile pe care le bem la cine romantice, iar la marile sărbători sunt tot timpul pe mese, alături de memorabile fripturi. Sunt vinurile pe care le bem pur şi simplu de plăcere, că ştim că un pahar cu vin roşu pe zi este recomandat de medic.

Ne atrag culoarea – roşul purpuriu sau roşul granat, mai intens sau mai suav-, taninurile care ne iau bolta palatină cu asalt, aromele de fructe roşii sau negre, piele tăbăcită, pământ reavăn, carne afumată, frunze de tutun sau de ceai, vanilie şi cuişoare, roşii uscate, scorţişoară şi mentă, piatră udă şi ploaie.

Cea mai complexă şi poetică băutură alcoolică, vinul roşu se produce într-o multitudine de stiluri pe acest glob, pentru a fi băut tânăr şi fructat sau pentru a înnobila ani de-a rândul pivniţele pasionaţilor.

Evenimentul nostru online va fi nu despre cele mai scumpe, nici despre cele mai bune – pentru că acest lucru este oricum subiectiv, ci despre vinurile roşii din care mai merge întotdeauna şi al doilea pahar şi care te provoacă să te apuci de gătit ceva bun.

Despre acestea vom povesti în 10 decembrie, joi seara, în călătoria noastră virtuală din Bordeaux şi Burgundia, până în Napa Valley – California, din Piemont şi Toscana până în Mendoza, de pe Valea Rhonului până în Stellenbosch, din Sicilia până în Central Otago, şi din Valul lui Traian până în Kakheti. Vom face un slalom între Lumea Veche şi Lumea Nouă şi ne vor însoţi şi câteva vinuri pe care le propun la degustare.

Nu e obligatoriu să le cumpăraţi pe toate înainte de curs, dar ar fi foarte plăcut să aveţi măcar  două dintre ele:

  • Chateau Saint Cosme Saint Joseph
  • Ken Forrester Renegade
  • Malbec de Purcari
  • Botega Catena Zapata Malbec

Vă mai recomand să fiţi pregătiţi cu un platou cu brânzeturi maturate din sfera Compté şi / sau Gruyère, o brânză de Torockoi maturată, salamuri şi cârnaţi crud uscaţi din carne de porc, mistreţ sau căprioară.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

foto: Samuel Branch on Unsplash


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!