Fundatia Calea Victoriei va invita in data de 15 iulie, ora 19:00 la o intilnire cu doamna Adina Nanu.
Doamna Adina Nanu va face o incursiune in istoria costumului si a modei incepind de la 1900, din perioada Art-Nouveau, trecind prin perioada interbelica, cind prejudecatile au disparut, iar tonul era dat de Paris sau Hollywood si ajungind la moda din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Prezentarea va continua cu moda New Look si Rock’n Roll din anii 1950-1960, cu moda Pop si Hippies din 1960-1970 si in final Punk-ul si postmodernismul de sfirsit de secol XX.

In final ne vom intreba daca asistam la sfirsitul modei si vom incerca sa ne imaginam cum va arata moda peste 30 de ani.

ADINA NANU preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti. A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002) si “Arta, Stil, Costum”(Editura Noi Media Print, 2007).


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!