Calea Victoriei – Amintiri, amintiri, amintiri (II) de Manole Filitti
 

Astăzi, 9 mai, sărbătorim prima zi a Lunii Bucureştilor, festival ce ne reaminteşte de frumuseţea trecută şi actuală a oraşului nostru.

Deschidem această serie de evenimente prin conferinţa istoricului Georgeta Filitti, de la ora 18:30, la Cercul Militar Naţional, în care vom vorbi despre istoria celei mai spectaculoase străzi din Bucureşti – CALEA VICTORIEI, şi palatele care se află pe aceasta “coloana vertebrală” a oraşului.

În continuarea articolului de săptămâna trecută şi cu prilejul deschiderii Lunii Bucureştilor, propunem un nou text semnat de Manole Filitti despre cele mai impresionante monumente aflate pe Calea Victoriei.

Textul este spectaculos prin felul în care reuşeşte să readucă la viaţă atmosfera Bucureştilor de altădată. De acest lucru vă puteţi convinge citind de aici întregul articol.

“Alături, retras în planul doi, Cercul Militar, azi Centrală a Armatei. Pe locul care se află în faţa edificiului era de găsit, trei anotimpuri pe an, un bătrân cu plete albe lungi şi pălărie neagră cu boruri mari, plus o impunătoare lavalieră. Era proprietarul unui telescop şi, de cum se însera, se instala acolo, şi cu toţii am luat, datorită lui, primul contact mai apropiat cu luna şi alte astre.

În saloanele de sus ale Cercului Militar se organizau numeroase şi frumoase baluri sub patronajul societăţii de binefacere „Principele Mircea”. Mai de fiecare dată se puneau la cale concursuri de dans.”


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!