TAROTUL: mesaje, simboluri, mistere
 

Vă invităm în 26 noiembrie, sâmbătă, de la ora 17:00, la un nou eveniment despre TAROT.

Tarotul este o sistem străvechi, complex şi popular în întreaga lume, care operează cu simboluri, cu litere şi cifre. Se presupune că vechii egipteni au pus la punct acest sistem de simboluri ezoterice, le-au comprimat în 78 de arkane – 22 majore şi 56 minore, le-au arătat întregii lumi, doar că, exclusiv cei iniţiaţi, se puteau folosi  de întelepciunea Tarotului prin mesajele transmise de acesta. În secolul XV, devinde extrem de popular în Europa, la curţile imperiale sau regale, era deci un lucru exclusivist, rezervat celor înstăriţi şi şcoliţi, şi nu vulgului. Mai târziu este asimilat de către masele populare ca mijloc de prezicere a viitorului.

Tarotul poate schimba perpectiva asupra vieţii, a destinului, poate ajuta la înţelegerea misterelor vieţii şi este o cale de dezvoltare spirituală şi explorare interioară. Este vestit în întreaga lume datorită puterii lui extraordinare de previzionare…dar, asta e doar o parte infimă din ceea ce oferă el.

Este un puternic instrument de lucru în psihologie. Cum spuneam, lumea îl percepe ca pe o cale de prezicere a viitorului, doar că el sondează trecutul, scoate la lumină toate blocajele, bolile şi suferinţele, ajunge la cauzalitatea lucrurilor şi vindecă tot ceea ce e de vindecat, pentru ca noi să ne bucurăm din plin de viaţă ACUM, în prezent. În consecinţă, viitorul nostru va arăta, de fapt, aşa cum arată acest prezent al nostru.

Vom analiza împreună câteva dintre simbolurile centrale din Tarot şi vom descifra mesajele pe care cărţile de Tarot le pot transmite ca metodă de introspecţie şi analiză a unor imagini puternice, a unor personaje şi poveşti pline de înţelepciune şi tâlc, care au rezistat de secole.

Numele meu este Mihai Petrescu, mă ocup cu studiul Tarotului de peste 30 de ani.

Am reuşit să creez un sistem coerent de înţelegere a Tarotului, să decodific cu succes  mesajele transmise de el atât mie, cât şi miilor de oameni cu care am lucrat şi colaborat de-a lungul timpului.

Am reuşit astfel să mă pun în slujba oamenilor, dar nu la dispoziţia lor, să lămuresc aspecte greu de digerat din vieţile acestora, iar cei care şi-au dorit din inimă schimbarea, s-au bucurat din plin de ea. Pe cei interesaţi de schimbare, de o viată trăita în Lumină, îi invit în această călătorie, în aparenţă fără sfârşit, uneori grea, presărată cu obstacole, dar cu satisfacţii şi izbânzi nebănuite.

 

Sursă foto – https://unsplash.com/photos/y3qrbAgm7q8


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!