Atelier de Yin Yoga
 

Suntem mereu grăbiţi, mereu atenţi să nu scăpăm vreuna dintre informaţiile care abundă în jurul nostru la serviciu, în familie, în social media, la ştiri sau în orice alt context. Renunţăm la orele de somn şi de odihnă şi nici nu ne punem problema, cei mai mulţi dintre noi, să acordăm timp şi atenţie propriului corp.

Atunci când corpul nostru funcţionează la capacitate maximă, ne bucurăm cu adevărat de hobby-uri, întâlniri cu cei dragi şi orice altă activitate alegem să facem. Ca să-ţi menţii sau să-ţi regăseşti starea de bine, te invităm să încerci ceva nou: un atelier de yin yoga, cu lectorul Raluca Nicolaescu.

Ce trebuie să ai la tine când vii la acest atelier? Saltea de yoga sau izopren, haine cât mai lejere. Yoga se practică desculţ. Este recomandat să nu fi mâncat cu o oră înainte de curs. 

„Atunci când te asculţi şi îţi dai voie să te priveşti, atunci când totul devine acum practica yoga devine şi ea un instrument prin care te observi în acum.

Yin yoga este strâns legată de meridianele din acupunctură şi de ţesuturile profunde, mă refer aici la ligamente şi fascie. Fiecare postură este strâns conectată cu traseele pe care meridianele le parcurg de-a lungul corpului nostru, iar dincolo de muschi, către ligamente şi articulaţii, putem pătrunde doar petrecând timp în postură.

Stimularea muschilor necesită mişcări rapide, repetate, stimularea profunzimii noastre necesită timp.

Ceea ce deosebeşte yin yoga de alte practici este, de altfel, timpul petrecut într-o postură.  Orice postură devenind terapeutică după 8 minute. A învăţa să te observi moment de moment, cu sinceritate şi răbdare, este ceea îşi propune  yin yoga să facă.

Meridianele le putem privi ca pe nişte trasee prin care energia noastră circulă prin corp, conectând organele unul cu celalalt, trimiţând informaţii de la unul la celălalt. Despre fascie se studiază nu de multă vreme, despre tot ceea înseamnă ţesuturile profunde ale corpului omenesc, la fel.

Cred că dincolo de informaţie rămâne practica, iar yoga presupune multă răbdare, curiozitate, deschidere şi mai ales sinceritate.” – Raluca Nicolaescu

imagine: pexels.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!