Va invitam la un curs teoretic si practic de retorica cu Theodor Paleologu, organizat in sase sedinte.

Situaţiile în care sîntem chemaţi să luăm cuvîntul în public pot fi extrem de variate:  la recepţii şi dineuri, la serbări şi funeralii, la întruniri politice şi dezbateri academice, la vernisaje şi lansări de carte. Cursurile de „public speaking”, atît de prizate în mediul corporate, oferă reţete pentru „arta de a convinge”, dar altele pot fi mizele unui discurs în funcţie de intenţie, auditoriu şi context.

Cursul oferă o minimă pregătire teoretică şi practică pentru abordarea acestei pluralităţi de situaţii, plecînd de la marii clasici din Antichitate (Aristotel, Cicero, Quintilian), combinînd studiul cîtorva discursuri şi exerciţiile retorice prin care cursanţii vor putea să-şi amelioreze abilităţile oratorice.

Decadenţa dezolantă a elocvenţei în toate domeniile (politic, avocaţial, ecleziastic, academic, diplomatic) fac cu atît mai necesară o atare abordare a vorbitului în public –în acelaşi timp clasică şi modernă, teoretică şi practică.

Cîştigător, la 17 ani, al unui premiu de elocvenţă destinat liceenilor din Franţa, Theodor Paleologu are o îndelungată experienţă de vorbitor „toutes catégories”.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!