Atelier de pictură şi creativitate
 

Vă propunem să ne bucurăm de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la un atelier de pictură la care să experimentăm trei tehnici noi, pe diferite suporturi şi să cunoaştem curente celebre din istoria artei.

Vom afla cum au luat naştere, cum au fost primite de public şi de mediul artistic şi ce au însemnat mai târziu în timp trei mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul şi Cubismul. Căutăm să înţelegem ce este propriu fiecărui curent, care sunt canoanele stilistice care duc la rezolvările finale, ce este inovaţie şi ce este tradiţie în fiecare.

Pornim de la înţelegerea noţiunilor de bază despre stilurile prezentate şi dobândim cunoştinţe de desen, culoare şi compoziţie.

Ca să deprindem tehnici noi de lucru, la fiecare întâlnire suportul pe care vom picta va fi diferit. Vom afla cum pregătim (tratăm) suportul respectiv şi care sunt paşii realizării unei picturi când vrem să decorăm un obiect de sticlă, lemn sau pânză.

Vom lucra cu pastel, cărbune, pensoane, peniţă şi vom studia ce înseamnă o lucrare „corectă” din punct de vedere cromatic, compoziţional şi stilistic. La final, vom avea trei obiecte frumos pictate ce ne pot decora casa sau pot fi oferite prietenilor.

Ce vom studia la cele trei întâlniri ale atelierului de pictură:

1. Pictură pe pânză sau carton pânzat

Ne vom familiariza cu tehnicile şi materialele de pictură pe pânză, vom dobândi noţiunile necesare obţinerii unei compoziţii armonioase (încadrarea în pagină, etapele lucrului, schiţa – desen – culoare) şi vom experimenta amestecul culorilor pentru o lucrare plină de expresie plastică şi veselie creatoare, aşternute exploziv pe panză. :)

2. Pictură pe lemn

Cu noţiunile despre compoziţie şi culoare proaspăt exersate, vom decora un obiect de lemn, respectând şi învăţând noi paşi şi tehnici necesare pentru a lucra pe un astfel de suport.

Rezultatul acestui atelier se va concretiza într-un obiect decorativ din lemn, imaginat şi realizat de noi, perfect pentru a ne personaliza decorul locuinţei cu ceva făcut cu propriile mâini sau pentru a fi dăruit oricui ştim că îl va aprecia.

3. Pictură pe sticlă

Am văzut cu siguranţă fiecare dintre noi multe lucruri frumoase din sticlă pictată: fie icoane, fie obiecte decorative sau de uz casnic împodobite cu această tehnică.

Alegând un model potrivit, vom face împreună toţi paşii care să ne conducă spre o reuşită pictură pe sticlă.

foto: www.pexels.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!