Atelier de Nutriţie: “Suntem ceea ce mâncăm”
 

Acest atelier este un ghid pentru persoanele care s-au hotărât să mănânce sănătos, dar nu ştiu de unde să înceapă să-şi dezvolte o nutriţie echilibrată şi de bună calitate.

În ziua de astăzi, avem foarte multe opţiuni în alegerea alimentelor pe care le putem consuma, însă multe dintre ele sunt manufacturate pornind de la substanţe chimice în totalitate. În epoca modernă, calitatea nutriţională a alimentelor pe care omenirea le-a cunoscut de-a lungul timpului are mult de suferit.

Răspunderea pentru această stare de fapt nu o poartă doar industria alimentară sau supermarketurile, ci şi consumatorul. Starea de sănătate şi forma siluetei noastre depind de alegerile alimentare şi de obiceiurile pe care le adoptăm şi dezvoltăm, în funcţie de gradul nostru de informare.

La acest atelier de nutriţie, învăţăm cum să facem alegerile corecte şi cum să navigăm prin marea de informaţii referitoare la hrană, aflăm de unde trebuie să începem atunci când vrem să mâncăm sănătos şi unde trebuie să ajungem. Fiind corect informaţi, putem folosi mâncarea în avantajul nostru şi ne putem atinge potenţialul maxim de sănătate, frumuseţe şi stare de bine.

Structura atelierului:

1. Noţiuni de fiziologie – cum se realizează digestia; ce este metabolismul şi ce sunt nutrienţii; rolurile şi sursele de lipide, carbohidraţi, proteine; importanţa şi sursele de vitamine şi minerale.

2. Detoxifierea – definirea toxinelor; alimentele şi obiceiurile de viaţă ce susţin procesele proprii de detoxifiere ale organismului.

3. Alcătuirea dietei pentru silueta visată – motivaţie; abordare psihologică; dieta de slăbire; îmbunătăţirea comportamentului alimentar.

4. Personalizarea dietei fiecărui participant în funcţie de stilul de viaţă, starea de sănătate şi preferinţele culinare.

Ce înveţi şi care este efectul unui astfel de atelier poţi citi aici: https://www.facebook.com/notes/fundatia-calea-victoriei/ce-faci-ca-sa-te-hranesti-sanatos/793083900745211

Aici puteţi să o vedeţi pe Ruxandra Maria Pleşea, lectorul cursului, povestind despre sistemul imunitar şi nutriţia echilibrată:

http://observator.tv/social/alimentele-care-ne-protejeaza-62438.html

 

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!