Atelier de inteligenţă emoţională
 

Trăim într-o societate în care valorile s-au schimbat. Avem prea puţin  timp şi ne  permitem cu greu “extravaganţa” de a asculta propriul suflet sau  sufletele celor din jur.

Atelierul de inteligenţă emoţională îşi propune dezvoltarea acestei trăsături prin identificarea propriilor emoţii şi managementul eficient al acestora. Înţelegând mai bine emoţiile celor din jur, vom putea crea relaţii sănătoase cu aceştia. Aceste demersuri duc la dezvoltarea imaginii personale şi la o mai bună cunoaştere a propriilor abilităţi şi potenţialităţi, la creşterea confortului personal, la eficientizarea comunicării şi relaţionării, la creşterea gradului de adaptare şi a  calităţii vieţii.

Prin intermediul tehnicilor expresive şi jocurilor de rol, vom încerca să obţinem perspective noi asupra universului emoţiilor, concentrându-ne pe următoarele aspecte:

1. Identificarea şi exprimarea propriilor emoţii şi înţelegerea relaţiei dintre gândire, emoţie şi comportament.

2 şi 3. Aceste două întâlniri ne vor oferi oportunitatea de a învăţa să distingem emoţiile şi comportamentele adaptative, sănătoase, de emoţiile şi comportamentele dezadaptative, nesănătoase, precum şi gestionarea şi reglarea emoţiilor în vederea unei adaptări eficiente.

4. Discutăm despre recunoaşterea emoţiilor celor din jur, dezvoltarea abilităţii de a exploata emoţiile pentru a facilita diferite activităţi şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă.

Un mod de gândire sănătos presupune o mai bună înţelegere a emoţiilor şi comportamentelor proprii, cât şi a emoţiilor şi comportamentelor altora. Lărgirea perspectivei din care ne percepem şi îi percepem pe cei din jurul nostru ne ajută să ne adaptăm mai uşor la diferitele situaţii neprevăzute şi să ne bucurăm mai mult de lumea în care trăim.

Testimonial: „Acest curs m-a ajutat să fiu mai atentă la emoţiile mele şi să îmi pun de fiecare dată întrebarea “Ce din cum gândesc eu mă face, de fapt, să reacţionez în felul acesta?”. Recomand cursul tuturor celor ce vor să se cunoască mai bine, să îşi înţeleagă şi, de ce nu, să îşi schimbe emoţiile care influenţează şi dictează, până la urmă, stilul de viaţă al fiecăruia!” – Alina Stanciu

curs inteligenta emotionala

sursă foto sus: https://unsplash.com/photos/610U5teI5B4


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!