Atelier de Automotivare

La 16 ani am citit “Cartea de la San Michele” si m-am hotarat sa ma fac medic. Un vis frumos, doar ca eu eram pe atunci un adolescent lenes, visator si indragostit. Chiuleam de la meditatiile de biologie ca sa stau cu iubita mea in parc privind cerul si minunandu-ma cat de fericit sunt.

Asa ca nu a fost o surpriza ca dupa doi ani in care am invatat cu sila si de frica am luat la examenul de admitere doar un amarat de 3,45. Drept urmare, in septembrie m-au incorporat in armata. Auzisem eu povesti despre armata, dar de fapt nu aveam nici macar cum sa inteleg ceea ce ma astepta cu adevarat acolo.

Pentru mine, armata a fost un cosmar trait zi de zi, din care nu vedeam nici o iesire. Din intamplare am auzit ca poti sa dai la facultate si in timpul serviciului militar. Am depus o cerere, mi-a fost aprobata, dar sub nici o forma nu am putut sa gasesc vreo clipa libera sa invat. Asa ca mi-am luat concediul de 10 zile la care aveam dreptul chiar inainte de examen, am invatat 8 zile cate un manual pe zi, am dat examenul de admitere in ultimele 2 zile si am revenit in unitate. Iar dupa o luna cand am aflat rezultatele si am vazut ca am fost admis la facultatea de chimie si ca urma sa scap de armata, am baut o noapte intreaga.

Cand am descoperit ca pot sa citesc si retin un manual pe zi am realizat ce forta si energie imensa pot avea cand sunt motivat sa fac ceva si cat de mult imi poate schimba viata.

Iar in ultimii 22 de ani de viata profesionala am avut ocazia sa descopar pe piele mea o multime de lucruri privind ceea ce functioneaza si ce nu in domeniul motivarii umane.

Ca urmare am conceput acest atelier despre automotivare astfel incat sa va intelegeti pe voi insiva si sa aplicati ceea ce ati descoperit pentru a avea cu adevarat o viata mai buna.

Prin discutii, exercitii si introspectie vom descoperi in cele 3 intalniri:

• Ce ne face sa actionam si sa ne comportam intr-un anumit fel?
  • Ce este motivatia si ce nu este?
  • Care sunt toate tipurile de motivatii pe care le putem avea?
  • Cum ne influenteaza ele viata in fiecare decizie si actiune?
  • Care sunt diferentele intre motivatia afectiva vs cognitiva, extrinseca vs intrinseca?
  • Cum ne poate imbolnavi mediul socio-profesional astfel incat sa ne dispara orice motivatie?
  • Cum putem folosi toata aceasta intelegere pentru a ne stabili obiective benefice si a le atinge?

In ceea ce priveste motivarea celorlalti acesta va fi un atelier separat pe care il voi organiza doar cu cei care vor parcurge si aplica efectiv cele descoperite in acest prim atelier, cel de automotivare.

*Reducerea se aplică la costul întreg al cursului şi nu se cumulează cu alte oferte, reduceri sau vouchere.

Imagine preluata de aici: