Muzica de camera BAROC: gratie, stralucire si glorie
 

Sâmbătă, 15 noiembrie, în Sala de Operă a Conservatorului, pianista Andreea Butnaru va intra in dialog muzical cu Barockerii Universităţii de Muzică din Bucureşti – flautistul Adrian Buciu, violoncelista Andreea Ţimiraş şi oboista Andreea Dragomir.

Seria “Dialogurilor muzicale” este deschisă în această toamnă de o incursiune într-una din cele mai strălucitoare epoci stilistice, ale cărei mărturii culturale şi artistice ne încântă ochii şi urechile cu linii graţioase, îmbrăcate în ornamente opulente şi preţioase. Iar operele muzicale ale Barocului, la fel ca orice lucru de valoare,  merită prezentat de muzicieni pasionaţi, specializaţi în stilul şi maniera specifică acelui trecut fascinant.

Vom cânta si vom povesti despre înflorire şi înflorituri, despre antagonismele dintre superficialitatea curtenească şi relaţiile profunde cu divinitatea, într-un cadru baroc, pe strămoşi ai instrumentelor moderne. În program, lucrări de Vivaldi, Veracini, Bach, Telemann şi Porpora.

Artiştii invitaţi sint:

unnamed Andreea Ţimiraş, doctorandă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are un bogat palmares concertistic, desfăşurat în întreaga Europă. Este membră a Orchestrei Sinfonice Siciliene, a Orchestrei Naţionale de Tineret şi a ansamblurilor de muzică veche Imago Mundi şi BAROCKeri. A studiat violoncelul si muzica de cameră cu nume prestigioase ale muzicii, precum Marin Cazacu, David Geringas şi Enrico Onofri. Din 2013, desfăşoară o amplă cercetare doctorală asupra muzicii barocului napolitan şi predă violoncelul la Colegiul Colegiul Dinu Lipatti.

BuciuAdrian Buciu este lector universitar al UNMB din anul 2003, specializat pe muzică de cameră pentru suflatori şi dirijor al Orchestrei de Barockeri. Născut într-o familie de muzicieni, a studiat flautul şi dirijatul şi s-a specializat în cercetarea muzicii vechi din Europa de Est. Este membru fondator al Imago Mundi şi director executiv al Festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi (SIMN).

Andreea_Dragomir

În cadrul orchestrei de muzică veche activează şi studenta Andreea Dragomir, laureată a numeroase concursuri naţionale de profil.

Pianista Andreea Butnaru, gazda si povestitorul “Dialogurilor muzicale” va interpreta, de aceasta data, muzica pe cel mai spectaculos instrument din perioada Baroc – clavecinul.

andreea-poza-de-cv13-216x300


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!