Concert: Arii, lieduri si vocalize cu soprana Madalina Barbu si pianista Andreea Butnaru

Poetica vocii umane/

Vă invităm sâmbătă 31 mai, de la 17:00, la un concert de muzica clasică, în compania pianistei Andreea Butnaru si a sopranei Andreea Mădălina Barbu, in cadrul evenimentelor organizate de Musica Viva si Fundatia Calea Victoriei, in parteneriat cu si gazduite cu amabilitate de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Evenimentul va avea loc in  frumoasa sala de concerte “George Enescu”, de la etajul 1.

Dirijorul Tiberiu Soare considera vocea Andreei Madalina Barbu ca fiind una dintre cele mai bune si speciale voci de coloratura din tinara generatie de muzicieni.

Cel mai frumos instrument al omenirii, cel mai cald şi expresiv, vine să ne încânte în cele mai virtuoze forme ale ei. Însoţită de pianul simfonic, vocea de coloratură, cu un registru pe care am fi tentaţi să îl considerăm peste puterile corzilor noastre vocale, răscoleşte torid sufletele noastre, cu lucrări de mare virtuozitate şi expresivitate.

Programul concertului cuprinde:

• Strauss- Meinem Kinde
  • Strauss – Kling
  • J. Benedict-La Capinera
  • J. Massenet-Sevillana
  • A. Alabiev-Salavei
  • G. Rossini-“Il Turco in Italia” -“Non si da follia maggiore”
  • F. Schubert-Delphine
  • L. Delibes-Lakme

Evenimentul face parte din programul Lunii Bucureştilor 2014.

Elementul de originalitate al acestui concert este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul din muzicieni şi participanţi, de la final. La sfârşitul evenimentului, publicul va putea adresa întrebări.

Elevii şi studenţii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe [email protected] – şi vor participa la concert, în funcţie de locurile disponibile.

foto – Soprana Andreea Madalina Barbu.