Va invitam miercuri, 20 februarie, de la 19:00, la elegantul Grand Hotel Continental, pentru a urmari episodul al doilea din povestea Jazz-ului, spusa de Berti Barbera.

Zece pasi importanti si siguri spre a intelege un fenomen muzical care in 100 de ani a ajuns un subiect esential, gustat, cantat, discutat si controversat in toata lumea muzicala.

Dupa ce am aflat cum s-a nascut ordinea din haos, cum s-a nascut jazz-ul din acel creuzet multicultural, vom merge mai departe cu povestea noastra, urmarind artistii care au plecat din New Orleans, pentru a-si canta muzica in alte orase.

Vom urmari fenomenul de clasicizare a jazz-ului, perioada care pregatea muzica pentru forma ei cea mai complexa si incapatoare. Vom afla cine a fost King Oliver, cum a inceput Louis Armstrong, vom asculta mai multe exemple musicale din perioada swing si ne vom pregati pentru jazz-ul modern. Jazz do it!

Berti Barbera

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, cladire clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!