atelier de caligrafie si ilustratie
 

Alege un mesaj ce te inspira si vino la un atelier plin de culoare si imaginatie, sa cream impreuna cele mai frumoase ilustratii din cuvinte.

Arta scrisului de mana mi-a permis sa iau citate motivationale si cuvinte care ma inspira si sa le transform in ilustratii prin metode cu totul noi. Asa s-a nascut dragostea mea de a incorpora citate inspiratoare in ilustratii.

Va propunem, asadar, un atelier cu totul original, interactiv, in care vom imbina tehnici de dezvoltare personala si pictura. Vom invata sa combinam tipuri de caligrafie moderna cu tehnicile picturii in acuarela.

Cuvantul “caligrafie” vine din grecescul “kallos”, ceea ce inseamna “frumos”, iar “graph” se traduce prin scris. Acest lucru inseamna ca fiecare litera poate fi transformata intr-o opera de arta. Caligrafia moderna pe care va propunem sa o abordam la curs depaseste regulile stricte ale celei traditionale, adaugand o nota personala scrisului. Prin intermediul acestui atelier, scrisul de mana va fi transformat intr-un stil caligrafic unic si personal, pentru fiecare cursant.

Vom descoperi ca frumusetea nu se opreste la desenarea literei, ci se raspandeste in intreg desenul – vom transforma exercitiul nostru caligrafic intr-o ilustratie complexa, folosind tehnici variate ale pictatului in acuarela.

La finalul cursului, fiecare participant va sti sa introduca in compozitii colorate caligrafia si sa o transforme in subiect principal al unei ilustratii, sa deseneze diferite tipuri de caligrafie, sa valorifice combinatii diferite de culori, sa foloseasca diferite tehnici de pictura in acuarela.

Intalnirea 1 – Introducere in caligrafie si selectarea cuvintelor motivationale

Vom incepe atelierul  de pictat cuvinte prin trecerea in revista a celor mai importante stiluri caligrafice, de la manuscrisele medievale pana la arta contemporana. Tot la aceasta intalnire ne vom concentra atentia asupra celor mai moderne viziuni asupra caligrafiei de astazi, vom exersa si vom selecta mesajele pe care le vom picta.

Practic: experimentam diferite tipuri caligrafice pe o litera, transformam o litera intr-o opera de arta.

Intalnirea 2 – Caligrafie moderna si ilustratie

Vom studia si vom exersa impreuna cele mai artistice tehnici ale scrisului in combinatie cu ilustratia. De asemenea, vom face o sinteza a faunei si florei cel mai des utilizate in crearea ilustratiilor. Tot la a doua intalnire vom invata sa concepem si sa asezam in plansa diferite tipuri de compozitii ce contin cuvinte si ilustratii si vom exersa tehnicile picturii in acuarela.

Practic: exercitii simple de combinare a caligrafiei unui cuvant inspirator si a unui element din lumea faunei/ florei.

Intalnirea 3 – Desenam, pictam, exersam. Invatam impreuna

In cadrul celei de-a treia intalniri realiza o compozitie complexa cu un mesaj inspirator in ilustratie. Vom sti sa combinam tehnicile caligrafice si ale picturii in acuarela, exersate la precedentele intalniri, intr-o singura lucrare.

Practic: incepem realizarea unei ilustratii complexe ce va contine un mesaj.

Intalnirea 4  – Recapitulam ceea ce am invatat si adresam intrebari

Intalnirea finala va fi dedicata in intregime exercitiului. Punem in practica cunostintele acumulate la cursurile precedente, adresam intrebari, facem sugestii si recomandari.

Practic: finalizam o ilustratie.

Atelierul este sustinut de Liliana Arnaut, despre care puteti citi mai multe in acest interviu: http://www.moldeco.md/ro/blog/liliana-arnaut-%E2%80%9Cnatura-este-surs%C4%83-infinit%C4%83-de-inspira%C5%A3ie%E2%80%9D

atelier de caligrafie si ilustratie

 

 

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!