Cum construim Armonia in Cuplu: Autocunoastere si comunicare (20-23 iulie)
 

intalnirile se desfasoara zilnic: luni 20, marti 21, miercuri 22, joi 23 iulie

Personal, cred că potenţialul cel mai consistent de conştientizare, descoperire şi creştere de Sine, de fericire autentică şi durabilă, poate fi găsit explorând relaţiile cu cei apropiaţi.

Dacă ai o relaţie minunată, plină de iubire, bucurie, entuziasm şi pasiune, poţi obţine mai mult din ceea ce ai; dacă sunteti cei mai buni prieteni, iubirea vă ţine împreună, dar pasiunea s-a pierdut pe drum, o puteţi recupera şi spori.

Dacă eşti pe picior de plecare (“aştept să intre copiii la facultate/ aştept ca ea(el) să-şi rezolve problemele de sănătate/ aştept să ne revenim financiar/ aştept să facă ea(el) un prim pas/ aştept să se întâmple ceva/ aştept un semn/ aştept un moment potrivit să-i vorbesc sincer despre ce simt”), dă-ţi şansa de a te asigura, mai întâi, că ai făcut absolut tot ce a depins de tine pentru a obţine fericire din această relaţie, apoi dă-i aceeaşi şansă şi partenerului tău.

Singurul moment perfect – pentru a vorbi sincer despre ce te frământă, pentru a pleca sau pentru a rămâne – e ACUM. Cred cu tărie că nu suntem aici pentru a suferi. Nici pentru a aştepta şi a amâna. Ci pentru a simţi şi a dărui bucurie.

Dacă nu eşti într-o relaţie, dar îţi doreşti să fii, poţi începe prin a-ţi direcţiona atenţia şi energia către tine însăţi/însuţi. Îţi poţi explora potenţialul, resursele, îţi poţi şterge visele de praful uitării, poţi decide că a venit momentul să începi să ţi le împlineşti. Poţi decide ca, în loc să rămâi pe loc aşteptându-l, să porneşti chiar acum în întâmpinarea partenerului pe care ţi-l doreşti, bucurându-te, pe drumul spre el, de fiecare clipă cu tine.

Dacă nu eşti şi nici nu-ţi doreşti să fii într-o relaţie, te-ai putea întreba şi ţi-ai putea răspunde sincer dacă singurătatea e o alegere autentică sau e doar expresia fricii de a nu fi rănit(ă)/dezamăgit(ă) încă o dată. Dă-ţi o nouă şansă, meriţi fericire!

Iată temele celor 4 ateliere:

  1. Stima de sine şi alegerea partenerului. Stabilirea principalelor nevoi psihologice, ale tale şi ale partenerului, şi explorarea modurilor în care acestea pot fi împlinite. Regulile după care trăiţi. Sisteme închise sau deschise?
  1. Separă prezentul de trecut, priveşte-ţi partenerul Aici, Acum. Tehnici de ascultare activă şi comunicare afectuoasă şi eficientă. Lumini şi umbre. Retragerea proiecţiilor.
  1. Cuplul în criză. Analize de caz. “Îi arăt iubirea mea în fiecare zi. Şi totuşi îmi spune că se simte neiubit(ă)/neapreciat(ă). Cum e posibil?” Învaţă să îl (o) iubeşti în limbajul pe care-l înţelege
  1. Iubire sau dependenţă? Autocunoaşterea, autoacceptarea şi intimitatea cu sine – bazele unei relaţii intime reuşite. Femeia din bărbat, bărbatul din femeie. Restabilirea polarităţii energetice a cuplului şi intensificarea atracţiei

Impresii din partea participanţilor la atelierele anterioare:

Punctele forte ale acestui curs sunt sinceritatea, autenticitatea. Bravo!” Mirela P.

Trainerul este carismatic, deschis, tonic.” Cătălina M.

Violeta este pozitivă şi transmite o stare de bine în general. Am învăţat multe. Voi reveni cu plăcere la celelalte cursuri.” Ramona D.

 Ilustratie: Arthur Sarnoff


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!