Arii si duete din Opere celebre: Dragoste, speranta si pasiune
 

Va invitam miercuri, 29 octombrie, in majestuoasa Sala de Marmura a Palatului Cercului Militar National, la un recital de Arii celebre din opere imaginate de mari compozitori: Verdi, Rossini, Gounod, Donizetti, Delibes si Offenbach.

Acest eveniment de gala va ofera sansa sa va bucurati de vocea extraordinara a sopranei de coloratura Andreea Madalina BARBU, solista considerata de dirijorul Tiberiu Soare drept una dintre cele mai speciale voci din tinara generatie. Tinerii solisti au nevoie de sprijinul publicului pentru a-si construi un drum in lumea muzicala nationala si internationala, iar fundatia noastra ii sprijina cu tot sufletul.

Ascultind muzica unor compozitori geniali, veti trai emotiile puternice cuprinse in efervescentele povesti de dragoste, pline de speranta, pasiune sau umor. Veti putea experimenta senzatii muzicale privilegiate ascultind multitudinea “culorilor” timbrale din  vocea exceptionala a sopranei de coloratura, in decorul magnificei sali de bal.

Madalina Andreea Barbu va cinta impreuna cu baritonul Alexandru Chiriac, acompaniati la pian de doamna Lidia Butnariu.

Programul recitalului este urmatorul:

Madalina Andreea Barbu va interpreta ariile:

– Les Oiseaux Dans la Charmille – Olympia, din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach
– Una Voce Poco Fa – Rosina, din opera “Barbierul din Sevilla” de  Gioachino Rossini
– Je veux vivre – Julieta, din opera “Romeo si Julieta” de Charles  Gounod
– Quel guardo il cavaliere – Norina, din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Où va la jeune Hindoue (Aria clopoteilor) – Lakme, din opera “Lakme” de Leo Delibes

Alexandru Chiriac va interpreta ariile:

– Per me giunto – din opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi
– Bella siccome un angelo – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Dicitencello vuie – de Rodolfo Falvo

Cei doi solisti vor interpreta impreuna:

– Duet Rosina – Figaro: Dunque io son tu non m’ inganni – din opera “Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini
– Duet Norina – Malatesta: Pronta io son – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

soprana andreea madalina barbu


Alexandru Chiriac este un tinar bariton talentat, masterand in anul I la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (UNMB), Facultatea de Interpretare Muzicala, Departamentul de Canto Clasic; Prof. Dr. Eleonora Enachescu. A obtinut Premiul II la concursul “Victor Giuleanu”, desfasurat in Bucuresti. De-a lungul timpului, a interpretat roluri variate in opere: G. Donizetti – L’elisir d’amore, in rolul lui Belcore; Ch. Gounod – Faust, in rolul lui Valentin; G. Puccini – Madama Butterfly, in rolul lui Mr. Sharpless etc., a cantat pe scena Ateneului Roman si a sustinut concerte la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Lidia Butnariu este pianist maestru acompaniator la ONB si cadru didactic asociat la UNMB, absolventa a cursurilor de perfectionare (formator) din cadru proiectului StudiOpera organizat de ONB în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala şi SVASTA ICG România. A sustinut recitaluri si concerte atat ca solista cat si ca pianist acompaniator in Bucuresti, Brasov, Bacau, Timisoara, Piatra Neamt, Sibiu etc.

A fost desemnata pianist oficial al cursurilor de maiestrie de la Piatra Neamt in anul 2003, al proiectului international Rusalka din cadrul festivalului de teatru din anul 2004 si al concursului H.Darclee editiile 2010 si 2012. In cadrul ONB a colaborat in calitate de pianist acompaniator cu Viorica Cortez, Nelly Miricioiu, Marina Krilovici, Eduard Tumagian cu ocazia cursurilor de maestrie sustinute de acestia. Pianist acompaniator al cursului de maiestrie sustinut de Maria Diaconu, profesor la Haute Ecole de Musique, Geneva-Sinaia, 1-10 august 2014

N.B. Promovarea sopranei de coloratura Andreea Madalina Barbu este un proiect al Fundatiei Calea Victoriei, in colaborare cu dirijorul Tiberiu Soare. Veniturile rezultate in urma lansarii cartii “Pentru ce mergem la Opera?” sint folosite pentru a face cunoscute publicului larg talentul si maiestria aceastei tinere soprane exceptionale.

foto 1: Valentina Balasa Ario

foto 2: Valentina Balasa Ario


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!