Va invitam la un atelier de pictura in ulei, cu tema natura statica, organizat in patru sedinte si coordonat de artistul plastic Maria Irina Balan. Atelierul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se exprime si sa se relaxeze prin desen si pictura, indiferent de experienta anterioara in domeniul artelor plastice.

Cele patru sedinte se vor desfasura astfel:

1. Elaborarea cu rigurozitate a desenului ce va sta la baza picturii noastre. Pentru a stapani bine si tehnica desenului, ne vom rezerva prima intalnire pentru a descoperi regulile de baza ale unei compozitii armonioase si a invata despre constructia unui obiect. Vom studia relatia dintre plin si gol pe plansa de lucru, linia si pata in compunerea unei planse.

2. Acomodarea cu materialele de pictura in uleiul si diferitele tipuri de pensule. Vom  discuta despre asezarea culorilor pe panza, despre etapele lucrarii si importanta respectarii ordinii acestora. Pana la finalul atelierului vom acoperi cu culoare intreaga panza. Vom avea astfel ebosa  lucrarii ce va fi imbogatita pe parcursul atelierelor urmatoare.

3. Pentru a stapani notiunile de baza despre culoare si tehnica picturii in ulei, vom incepe prin a observa atent natura statica model si vom imbogati plansa redand luminile si umbrele. Vom descoperi cele doua tipuri de umbre. In aceasta etapa lucrarile vor prinde viata si vor capata primele forme.

4. Discutarea despre detaliu si abordarea acestuia: vom incerca sa descoperim cand ne ajuta detalile intr-o lucrare si cand ne dezavantajaza, cum anume trebuie acestea abordate pentru a finaliza lucrarea. La final, fiecare participant se va bucura de un tablou unic, realizat dupa propria creativitate si imaginatie.

Fiecare atelier va fi atat practic, cat si teoretic. Explicatiile vor fi insotite de imagini din istoria artei proiectate pentru o intelegere cat mai clara a lucrurilor discutate si practicate.

Obiectivele atelierului:

  • Acomodarea cu tehnicile picturii in ulei
  • Stapanirea regulilor compozitionale
  • Imbogatirea cunostintelor legate de istoria picturii
  • Finalizarea unei pictura pe panza, natura statica, cu dimensiunea 30×40 cm

imaginea – “Natura statica cu mere” de Paul Cezanne.

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!