Machiajul de zi si de seara pe intelesul tuturor

Chiar daca ne machiem singure de ani intregi sau suntem inconjurate de reviste care ne dau sfaturi despre aplicarea fardurilor, pare ca ne raman mereu cateva intrebari despre aplicarea corecta a machiajului sau adecvarea tendintelor la stilul si fizionomia noastra.

Acest curs introductiv in automachiaj poate fi prilejul pentru a lamuri toate acele intrebari pe care le aveti despre tehnicile si produsele de machiaj, dar si pentru a invata lucruri noi care sa va ajute sa scoateti in evidenta atuurile fizionomiei dumneavoastra.

Pe parcursul celor doua ateliere (fiecare a cite 3h si jumatate) vom invata cum sa ne ingrijim si sa ne pregatim tenul pentru aplicarea produselor de machiaj, cum sa alegem produse de machiaj adecvate tipului nostru de ten si cum sa le aplicam. Vom exersa impreuna tehnicile de aplicare a produselor de machiaj, vom invata ce pensule si aplicatoare se folosesc pentru fiecare produs si pentru fiecare zona a fetei si vom experimenta cu culori, invatand ce ni se potriveste si ce nu ni se potriveste in functie de stilul personal si de fizionomia noastra.

Vom aprofunda doua tipuri fundamentale de machiaj: machiajul de zi si machiajul de seara, pentru a stapani cat mai bine atat realizarea unui look natural, care lasa iluzia ca nu am folosit niciun produs de machiaj, cat si realizarea unui look dramatic, adecvat iesirii in oras sau la o ocazie speciala.

5 NOIEMBRIE – ATELIERUL 1 (3h 1/2)
Pregatirea tenului pentru machiaj si machiajul de zi

• Ingrijirea tenului si produsele de ingrijire a tenului;
  • Pregatirea tenului pentru aplicarea machiajului – curatarea, tonifierea si hidratarea tenului;
  • Aplicarea bazei de machiaj – fond de ten, corectoare si iluminatoare, pudra;
  • Pensule si aplicatoare necesare realizarii unui machiaj rezistent.
  • Tehnici de realizare a machiajului de zi.
  • Machiajul obrajilor si a gurii in machiajul de zi

12 NOIEMBRIE – ATELIERUL 2 (3h 1/2)
Machiajul de zi si de seara

• Realizarea machiajului de zi – Machiajul ochilor.
  • Look-ul natural;
  • Adecvarea culorii fardurilor si a produselor de machiaj in functie de culoarea tenului, a parului, a ochilor;
  • Armonia dintre tinuta si machiaj;
  • Realizarea machiajului de seara. Adecvarea machiajului ochilor, obrajilor si a gurii pentru ocazii speciale.
  • Look-ul dramatic.