Vlad Răceu, violonist: „Este o onoare pentru mine să colaborez cu Fundaţia Calea Victoriei”
 

Fundaţia Calea Victoriei organizează vineri, 8 martie, la Sala Luceafărul din Bucureşti, de la ora 19.00, concertul VIVALDI MEETS MOZART: SEASONS OF LOVE.

Ne vom bucura de două superstaruri ale muzicii clasice, Vivaldi şi Mozart, alături de dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Vlad Răceu şi Symphactory Orchestra. În program sunt unele dintre cele mai iubite compoziţii ale genialilor creatori „Anotimpurile” şi „Eine kleine Nachtmusik sau Mica Serenadă”

Violonistul Vlad Răceu este solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, lector universitar doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Susţine frecvent concerte în calitate de solist, în compania orchestrelor filarmonicilor din Satu Mare, Oradea, Botoşani, Craiova, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu Mureş şi Sibiu şi colaborează pentru prima dată cu Fundaţia Calea Victoriei, pentru concertul din 8 martie.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră colaborarea cu Fundaţia Calea Victoriei pentru acest concert?

Vlad Răceu, violonist: E o onoare pentru mine să colaborez cu Fundaţia Calea Victoriei şi doresc să vă felicit nu doar pentru organizarea acestui concert deosebit, cu ocazia zilei de 8 martie, ci şi pentru întreaga activitate pe care o desfăşuraţi.

Veţi fi pe scenă alături de dirijorul Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra…

Vlad Răceu, violonist: Mă bucur să colaborez cu Orchestra Symphactory, care este un ansamblu cu tradiţie. Este într-adevăr prima dată când voi colabora cu ei şi ei cu mine. Sigur, cu unii dintre membrii orchestrei m-am mai întâlnit în decursul anilor şi ne ştim destul de bine. Cu maestrul Tiberiu Soare am avut plăcerea să colaborez de foarte multe ori ca orchestrant, dar mai ales ca solist. Recent am făcut împreună „Anotimpurile” de Vivaldi şi Piazzola în cu totul altă parte a ţării.

Un concert cu un program care ne duce cu gândul la noi începuturi, la primăvară şi la dorinţa de a fi împreună. Nu este prima dată când interpretaţi celebra creaţie a lui Vivaldi. Cum o descrieţi? Dar creaţia lui Mozart?

Vlad Răceu, violonist: Vivaldi şi Mozart sunt doi compozitori care nu ar avea nevoie de introducere, iar lucrările pe care le vom interpreta în acest concert sunt probabil cele mai recognoscibile din literatura universală. Cu toate acestea, asemenea anotimpurilor care în ultima perioadă sunt din ce în ce mai imprevizibile, aşa şi interpretarea „Anotimpurilor” lui Vivaldi poate fi surprinzătoare, de la o abordare clasică la una extravagantă. În ceea ce priveşte interpretarea noastră, nu vreau să vă divulg nimic, veţi vedea. Bineînţeles, că mai sunt şi alţi compozitori care mă inspiră, nu aş putea să spun că sunt compozitorii mei preferaţi, la fel cum profesioniştii, în general, nu pot spune despre unul sau doi compozitori că sunt preferaţi. Îi iubim pe toţi, îi interpretăm pe toţi cu aceeaşi dedicare şi toate lucrările lor pentru că suntem dornici să le avem în palmares.

Ce mesaj aveţi pentru publicul care va veni la Concertul?

Vlad Răceu, violonist: Mesajul artistului este transmis prin arta sa. Ca muzician, ar fi un mare spoiler să vă transmit un mesaj verbal, să le transmit celor care vor fi prezenţi în sală un mesaj verbal. Însă, pot să spun că publicul va fi impresionat şi emoţionat de prestaţia pe care o vom avea.

La finalul concertului VIVALDI MEETS MOZART: SEASONS OF LOVE, care va avea loc în data de 8 martie, de la ora 19:00, la Sala Luceafărul din Bucureşti, publicul va savura băuturile energizante şi pline de vitamine de la Sloop şi un pahar cu vin oferit de Jidvei.

Bilete disponibile pe  eventim.ro 

  • Bilete Categoria 1 – 200 lei
  • Bilete Categoria 2 – 150 lei

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!