VIVALDI MEETS MOZART: SEASONS OF LOVE, în 8 martie, la Sala Luceafărul

VIVALDI MEETS MOZART: SEASONS OF LOVE

Bilete disponibile pe ➡️ eventim.ro

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 8 martie, la început de primăvară, la Sala Luceafărul din Bucureşti, de la ora 19.00, la concertul VIVALDI MEETS MOZART: SEASONS OF LOVE.

Ne vom bucura de două superstaruri ale muzicii clasice, Vivaldi şi Mozart, alături de dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Vlad Răceu şi Symphactory Orchestra.

În prima parte ne întâlnim cu Mozart şi una din cele mai iubite compoziţii ale sale, Eine kleine Nachtmusik sau Mica Serenadă, care aduce în prim-plan bucuria vieţii, iubirea, voluptatea sunetelor, o cascadă de emoţii şi sentimente care anima elegantele saloane vieneze ale secolului al XVIII-lea. Mozart este considerat de către Tiberiu Soare cel mai mare muzician din toate timpurile, iar la eveniment ne va povesti cu farmecul său special, de ce.

În a doua parte trecem prin Anotimpurile lui Vivaldi, o compoziţie inovatoare, mereu la modă şi extrem de expresivă care, cu vivacitate, pasiune şi nostalgie, surprinde schimbările exterioare ale naturii, cele patru vârste, dar şi stările interioare ale omului, ce se schimbă odată cu trecerea vremii. O muzică genială ce poate fi fredonată uşor, obsedantă, care ne colorează graţios lumea, precum întreaga creaţie a „Călugărului Roşu” din oraşul pe ape, aşa cum era supranumit Vivaldi.

Invitatul serii este talentatul violonist Vlad Răceu, solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, lector universitar doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Susţine frecvent concerte în calitate de solist, în compania orchestrelor filarmonicilor din Satu Mare, Oradea, Botoşani, Craiova, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu Mureş şi Sibiu.

Carismaticul Tiberiu Soare va dirija Symphactory Orchestra, un ansamblu de tineri muzicieni care abordează repertorii variate, de la baroc la muzica modernă, de la cameral la simfonic şi operistic. Orchestra noastră a participat la festivaluri precum „George Enescu”, „Mozartissimo”, „Simfonii de vară”, „Zilele Europei la Casa Lipatti”, „Bucharest Music Film Festival”.

Ne vedem în 8 martie, la 19.00, la Sala Luceafărul din Bucureşti (Strada Ion Ghica 3), în inima oraşului, să ne îndrăgostim împreună de muzica clasică, dar atât de contemporană, imaginată de două genii muzicale.

La finalul concertului te vei bucura de un pahar cu vin oferit de prietenii noştri de la Jidvei, pe care îl vei savura în compania artiştilor.

Mulţumim şi partenerilor noştri de la Dadoo pentru minunatele aranjamente florale şi buchetele oferite pentru concert.

Bilete disponibile pe ➡️ eventim.ro

• Bilete Categoria 1 – 200 lei
  • Bilete Categoria 2 – 150 lei

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 10 ani.

Ilustraţie realizată de József Vass