Ştefania Elena Gubavu
 

Psihoterapeut de orientare analitică, psiholog clinician principal. Formare în analiză de simbol, sandplay.

Am terminat Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti. In anul al II-lea de facultate am intreprins o cercetare privind semnificatia psihologica a basmelor pentru copii, cu exemplificare in povestea lui Harry Potter.

Am urmat un master in “Psihodiagnostic si psihoterapie”, tot in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Am urmat o formare in psihoterapie analitica, jungiana, in care sunt si atesatata ca psihoterapeut. Pe parcursul acestui proces am avut si am ocazia sa ma familiarizez si sa explorez si mai mult limbajul simbolic al sufletului, fie ca se exprima prin vise, simptome, joc, desen, povesti sau sandplay. Am avut oportunitatea de asista la prelegeri si ateliere ale unor psihoterapeuti certificati de Institutul C.G. Jung de Psihologie Analitica din Zurich.

Ca experienta profesionala, am peste zece ani de lucru in adictii, lucrand cu persoane dependente de droguri, mai ales heroina. Pot spune ca tema dependentei este centrala pentru dezvoltarea noastra psihica. Poate fi surprinzator, insa drama dependentei psihice se regaseste in fiecare basm, atunci cand personajul traieste conflictul dintre a se aventura in necunoscut si a creste sau a reveni la starea precedenta si a ramane in situatia blocanta.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!