Radu Umbreş

Radu Umbreş este antropolog specializat în abordări cognitive şi interdisciplinare în ştiinţele socio-umane. Este licenţiat în sociologie al Universităţii din Bucureşti, master în sociologie al Universităţii din Oxford, şi doctor în antropologie socială al University College London.

A fost cercetător post-doctoral în cadrul Institutului Jean Nicod, Ecole Normale Superieure din Paris, sub coordonarea lui Dan Sperber, şi cercetător post-doctoral în cadrul Colegiului Noua Europă.

A susţinut cursuri, seminarii si prelegeri invitate în cadrul Universităţii din Bucureşti, University College London, Ecole Normale Superieure, şi New School NY.

Este autorul unei cărţi despre antreprenoriat si migraţie în România rurală (Lumen 2007), precum şi a unor articole şi capitole în cărţi editate. Prima sa monografie – Living with Distrust. Morality and cooperation in a Romanian village – va fi in curand publicata de Oxford University Press.

Radu Umbreş este membru fondator şi consultant ştiinţific ISCOADA, o platformă editorială care găzduieşte articole scrise şi materiale multimedia care prezintă, într-un format sintetizat şi accesibil, cercetări din antropologie şi discipline conexe (etnologie, sociologie, arheologie, studii vizuale, film documentar, filosofie, psihologie, neuroştiinţe, economie, lingvistică, inteligenţă artificială, realitate virtuală etc.).

Cursuri predate: Introducere în antropologie; Antropologie politică, Antropologie cognitivă.