Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Regal, a-3-a conferinţă cu doamna academician Georgeta Filitti
 

Vă invităm sâmbătă, 13 mai, de la ora 11.00, la cel de-al treilea eveniment din seria „Palate deschise pe Calea Victoriei: povestea Palatului Regal”, cu doamna academician Georgeta Filitti, unul dintre cei mai iubiţi lectori de la Fundaţia Calea Victoriei.

V-am pregătit o nouă conferinţă savuroasă, care va avea loc în spaţiile istorice, elegante şi monumentale ale Palatului Regal de pe Calea Victoriei, unde în prezent se află Muzeul Naţional de Artă al României, una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Bucureşti.

Doamna academician Georgeta Filitti va prezenta, cu farmec şi erudiţie, istoria locului în care se află actualul M.N.A.R.. Aflaţi care au fost etapele de dezvoltare şi transformare ale palatului, care au fost momentele istorice, festive şi memorabile petrecute în aceste spaţii, precum şi în Piaţa Palatului. Vom afla care au fost modificările pe care familia regală le-a făcut, cum s-a ajuns la strălucitoarea clădire pe care o putem admira astăzi, reper cultural în inima oraşului şi spaţiu care găzduieşte probabil cea mai valoroasă colecţie de artă românească şi europeană din ţara noastră.

Evenimentul se va desfăşura în Sufrageria Regală, locul unde se organizau în trecut dineurile oficiale. Spaţiul se află la parter şi este decorat cu picturi realizate în perioada interbelică, special pentru această sală, de pictori celebri în epocă.

La final, participanţii se vor bucura de socializare şi vor savura un pahar de vin cu o gustare.

Proiectul PALATE DESCHISE PE CALEA VICTORIEI este realizat cu sprijinul PSC, JTI, JIDVEI şi SEMPRE SANO.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!