Matei Iosipescu

„Ce ai face dacă ai fi în locul tău?”

Numele meu este Matei Iosipescu şi această întrebare mi-a schimbat viaţa. De 4 ani activez în domeniul formării profesionale a adulţilor. Coordonez activităţile de training pentru echipa de Fundraiseri a UNICEF România şi sunt cofondator al companiei de consultanţă Leader Mindset Consulting SRL.

Am terminat facultatea de Ştiinţe Politice la UNIBUC, sunt trainer certificat şi Maestru Practicant NLP.

Dar să revenim la întrebarea de la început. Cred că cu toţii am avut un erou sau o eroină spre care ne uitam cu admiraţie în copilărie atunci când aveam nevoie de un sfat sau un cuvânt bun. Pentru unii dintre noi poate a fost fratele mai mare, părinţii sau chiar Batman. Mi-am pus această întrebare în mod conştient destul de târziu însă am realizat că îmi stătea pe vârful limbii încă de când am început prima conversaţie pentru a strânge donaţii pentru copii, ca Fundraiser UNICEF.

Morala sau filosofia din spatele acestei întrebări m-a făcut să nu vreau să fiu nemulţumit de mine. Destul de greu de făcut. Fără să mă duc în extrema epuizării, am considerat că dacă un lucru mă pasionează îmi sunt dator mie să îmi realizez tot potenţialul. Este motivul pentru care cred că fiecare dintre persoanele care doresc să înveţe ceva nou, să se perfecţioneze profesional sau să evolueze personal au toate şansele să o facă.

De-a lungul timpului am fost implicat în proiecte diverse, am cofondat canalul de Youtube şi podcastul Dialectica unde am discutat alături de colegi de facultate despre dileme filozofice, am co-organizat competiţia de vorbit în public Speakers Grand Slam şi programul de training pentru adolescenţi Integrator. Pasiunea şi abilităţile de Fundraising mi-au permis în 2019 să fiu invitat ca speaker în cadrul conferinţei internaţionale ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare).

Ce încerc să arăt, să spun şi să fac? Perpetua reîntoarcere la motivul şi la capacitatea din spatele excelenţei este cel mai puternic motor de a ne privi pe noi înşine ca proprii eroi capabili să-şi construiască visele.

Această motivaţie m-a ajutat şi în plan personal, făcându-mă să-mi urmăresc pasiunea scrisului, anul 2021 aducându-mi publicarea a două poezii în revista online de cultură optmotive.ro.