VOLUM OMAGIAL – DOAMNA ACADEMICIAN GEORGETA FILITTI, la 85 de ani

Cartea poate fi comandată pe [email protected].

Costul cărţii este de 90 de lei. În cazul în care nu puteţi ridica personal cartea de la sediul nostru şi doriţi să o primiţi prin curier, la costul iniţial se adaugă costul transportului.

În data de 12 iulie a avut loc lansarea volumului omagial dedicat doamnei academician Georgeta FILITTI, la împlinirea a 85 de ani, la Teatrul Odeon, Sala Studio.

Cu această ocazie, cei prezenţi s-au întâlnit cu unul dintre cei mai apreciaţi şi populari istorici români, doamna academician Georgeta Filitti, lector la Fundaţia Calea Victoriei, iubită de public datorită charismei sale, a pregătirii excepţionale, a umorului şi ingeniozităţii în abordarea temelor istorice esenţiale.

Din anul 2008 doamna Georgeta Filitti susţine în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei cursuri şi evenimente diverse, despre poveştile Bucureştiului de altă dată, despre monarhie, familiile boiereşti, instituţiile de seamă şi clădirile de patrimoniu, din capitală şi din ţară.

În octombrie 2012 domnia sa a fost decorată de Majestatea Sa, Regele Mihai I cu Medalia „Crucea Casei Regale a României” pentru „activitatea sa prodigioasă ca istoric al societăţii, moravurilor şi tradiţiilor intelectuale româneşti”, pentru „promovarea integrării culturii şi societăţii române în spaţiul european, prin redescoperirea legăturilor permanente, umane, comerciale, juridice dintre estul şi vestul european”, şi pentru că prin activitatea sa istorică „promovează cercetarea autentică, punând în faţă adevărul istoric”.

Din octombrie 2019 doamna Georgeta Filitti este Cavaler al Ordinului Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler, conferit de Preşedintele României, domnul Klaus Werner Johannis.

Volumul prezentat în 12 iulie, ediţie limitată, cuprinde texte dedicate doamnei Georgeta Filitti de către prieteni şi colaboratori apropiaţi, precum şi articole inedite publicate acum prima dată, scrise de personalităţi culturale marcante, academicieni, istorici, directori de muzee şi instituţii culturale si de patrimoniu, oameni activi în domeniile umaniste şi culturale.

În cadrul lansării doamna academician Georgeta Filitti a oferit autografe, a povestit despre dragostea sa pentru istorie şi bucuria de a împărtăşi cu noi comorile trecutului şi a intrat în dialog cu publicul. Evenimentul a fost moderat de Sandra Ecobescu, Preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei, instituţie culturală care a susţinut financiar realizarea acestui volum excepţional, îngrijit de Olga Sandu şi tipărit de Editura Cetatea de Scaun.

VOLUMUL cuprinde:

TABULA GRATULATORIA – articole dedicate dnei. acad. Georgeta Filitti, semnate de: Ionuţ VULPESCU, Sandra ECOBESCU, Radu GĂINĂ, Elena LAZĂR, Irina Margareta NISTOR, Sergiu NISTOR, Dan MANOLACHE, Dorin MATEI, Monica PILLAT, Dan Horaţiu POPESCU, Stejărel OLARU, Răzvan THEODORESCU, Sanda VIŞAN.

CONTRIBUŢII – articole academice, semnate de: C.BĂLĂCEANU-STOLNICI, Claudiu BĂZĂVAN, Crina DECUSARĂ BOCŞAN, Daniela BUŞĂ, Ileana CĂZAN, Ionel CÂNDEA, Lia BRAD CHISACOF, George CORBU Junior, George CORBU, Ştefania DINU, Tasin GEMIL, Laura GUŢANU, Maria – Magdalena IONIŢĂ, Sergiu IOSIPESCU, Narcis Dorin ION, Alexandru MAMINA, Ion MOLDOVAN, Lucian NASTASĂ-KOVÁCS, Mariana NEŢ, Petre OTU, Ioan OPRIŞ, Ştefan PETRESCU, Ioan-Aurel POP, Paulina POPOIU, Dumitru PREDA, Simona PREDA, Paula SCALCĂU, Raluca TOMI, George TZIPOIA, Tudor VIŞAN-MIU, Ioana VLASIU.

Cartea poate fi comandată pe [email protected].