La eveniment veti putea incerca mostre de parfumuri celebre oferite de firma Niran Co Products.

Parfumul este folosit de mii de ani, insa in ultimul secol el a devenit un accesoriu de moda obligatoriu si o sursa de profit semnificativa. Laboratoare chimice si birourile de marketing se straduie permanent sa elaboreze succese planetare, insa parfumurile care au intrat in legenda au fost lansate din pasiune, in anii 70-80.

Aceleasi esente si ingrediente ca cele de astazi ii fascinau si pe grecii Antichitatii, care isi parfumau fiecare parte a corpului cu un alt miros. Tunicile lui Alexandru Macedon emanau aroma de sofran. Romanii isi hraneau animalele cu plante parfumate.

Hainele lui Ludovic al XIV-lea trebuiau spalate in apa cu condimente si muschi, iar la Versailles porumbeii erau parfumati inainte de a fi lasati sa zboare in salile de bal. Napoleon nu-si incepea ziua pana nu isi turna pe corp si pe haine doua flacoane de apa de colonie.

La acest eveniment vom descoperi care sunt aspectele ecomonice implicate in lansarea parfumurilor si modul in care ele completeaza imaginea unui creator de moda. Multitudinea de parfumuri de pe piata sunt fabricate de cateva laboratoare iar marcile apartin unor mari grupuri industriale.

Atmosfera unei epoci este strins legata de parfumuri celebre, produse si astazi, semnate Guerlain, Chanel, Nina Ricci, Yves Saint Laurent sau Dior. Pentru cei in cautare de originalitate, vom prezenta creatii de nisa si parfumuri individualizate.

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!